De komende tijd werkt Lorenzo zoveel mogelijk om wat extra geld te verdienen.
De komende tijd werkt Lorenzo zoveel mogelijk om wat extra geld te verdienen. Foto: Esther Akerboom

Lorenzo Bousie is geslaagd voor de havo: 'Nu lekker even wat geld verdienen'

Onderwijs

VAKANTIE • De examens zijn achter de rug, de vlaggen met rugzakken zijn uitgewapperd (of wapperen weer na de herexamens) en heel veel jongeren hebben de middelbare school verlaten met een krakend vers diploma op zak. Ook het Fioretti College in Lisse heeft een hele stoet geslaagden afgeleverd, met hoge slagingspercentages: mavo 100%, havo 97% en vwo 97%. LisserNieuws interviewde er een paar. Dit keer is Lorenzo Bousie aan de beurt. Hij haalde met vlag en wimpel zijn havo-diploma.

Door Esther Akerboom

"Ik was een van de weinigen die zonder stress de examens in gingen", vertelt Lorenzo kalm. "Ik stond er goed voor, had twee compensatiepunten en ik had goed opgelet in de les. Dus er was geen reden om zenuwachtig te zijn. Er moesten voor mijn gevoel gewoon nog een paar laatste toetsen gemaakt worden dus het was een kwestie van even de stof herhalen en er gewoon voor gaan."

Engelstalige opleiding
En deze zelfverzekerde houding leverde hem een keurig diploma op, waarmee hij verder kan. "Na zes jaar middelbare school ben ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb me ingeschreven op de Haagse Hogeschool voor de opleiding International Business and Management Studies. Het is een Engelstalige economische opleiding, waar ik in principe al voor toegelaten ben. Maar nu blijkt er nog een Meet & Matchdag te komen waarop je een rekentoets en een Engels-toets moet doen om te kijken of je wel geschikt bent voor deze opleiding. Daar had ik niks over gehoord tijdens de open dag." Maar ook daar maakt Lorenzo zich gelukkig niet al te druk over. "Toetsen gaan veel beter zonder stress."

Baantjes
Inmiddels is hij hard aan het werk, niet alleen in de supermarkt, maar ook bij zijn moeder op het werk in een fabriek waar luxe blikken worden geproduceerd. "Dat is dan wel een simpel baantje, maar ik heb toch drie maanden de tijd, dus kan ik beter maar even wat geld verdienen", aldus Lorenzo.

Vakantie vieren
Natuurlijk wordt er ook nog vakantie gevierd. "Met mijn familie ga ik naar Egypte om te snorkelen en te duiken en ik ga ook nog met mijn vriendin naar Portugal." Voor de toekomst heeft Lorenzo een droom: "Ik hoop dat ik voor een bedrijf naar het buitenland kan en over de hele wereld kan reizen om dat bedrijf bekend te maken, want dat vind ik het gaafst van allemaal, promoten en op beurzen reclame maken."

Uit de krant