Voormalig directiepand CNB.
Voormalig directiepand CNB.

Bezoek 22 kleurrijke monumenten tijdens Open Monumentendag in Lisse

Activiteiten

HISTORIE • Liefst 22 kleurrijke monumenten openen zaterdag 8 september in Lisse hun deuren voor het publiek. Een breed scala van historische gebouwen komt voorbij.

Van kerken tot klooster en van bollenvilla's tot oude boerderijen. De bewoners van deze gebouwen laten u kennismaken met de rijke historie van elk monument. Alle monumenten zijn gratis toegankelijk tussen 10.00 en 17.00 uur. Het thema dit jaar is 'In Europa'. Uiteraard staan de bekende (rijks-)monumenten zoals de diverse kerken, Landgoed Keukenhof en de Zemelpoldermolen op het programma. Nieuwe deelnemers dit jaar zijn Floralis en het vm. directiepand van de CNB aan de Lisbloemstraat. Dit laatste pand is verbouwd tot woonhuis en zeer de moeite waard om even te bekijken. Ook Kunstgalerie Kompaen en de pastorie van de vm. Mariakerk zijn voor het eerst geopend op Monumentendag. Laatstgenoemde locatie is nu in gebruik als woning en kantoor van Ontwerpbureau Veldhoven.

Voor het complete programma kunt u terecht op www.facebook.com/openmonumentendaglisse/ of www.openmonumentendag.nl/gemeente/lisse/ Tevens is de Open Monumentendagfolder af te halen bij o.a. de bibliotheek, de VVV en Boekhandel Grimbergen. Verder zijn er leuke activiteiten voor jong en oud, onder meer in Salvatori.

Uit de krant