Afbeelding
Foto: pixabay

Voorlichtingsavond GGZ over trauma en EMDR

Algemeen

GGZ • In Leiden vindt op maandag 5 november een gratis voorlichtingsavond over trauma en EMDR plaats. Belangstellenden zijn van harte welkom in de Vredeskerk aan de van Vollenhovekade 24. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Aanmelden is niet nodig. 

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen nog steeds veel invloed hebben. Of het nou recent is geweest of lang geleden. Het kan een verkeersongeluk zijn, een gewelddadige overval, een inbraak, maar ook een echtscheiding, een plotseling ontslag of periode van ernstige ziekte. We noemen dit een (psycho)trauma. Je kan je dan gespannen en onrustig voelen en last hebben van terugkerende herinneringen in de vorm van flashbacks en nachtmerries. EMDR is een kortdurende therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.

Tijdens de voorlichtingsavond gaan we in op de verschijnselen van trauma, de achtergronden en wordt de EMDR-behandeling uitgelegd vanuit het oogpunt van een professional en een ervaringsdeskundige. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen-Holland Rijnland.

Voor meer informatie kunt u bellen met  071 514 74 20  (Stichting Lumen, ma t/m do tussen 10.00 en 14.00 uur) of mail naar: info@lumen-hollandrijnland.nl.

Uit de krant