Feestelijke opening nieuwe LGB modelbaan bij Stoomtrein Katwijk Leiden | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Feestelijke opening nieuwe LGB modelbaan bij Stoomtrein Katwijk Leiden

REGIO • De nieuwe LGB modelbaan bij Stoomtrein Katwijk Leiden wordt zaterdag 25 mei om 14.30 uur door radiomaker en treinenliefhebber Erik de Zwart officieel geopend. De jongste bezoekers mogen zelf als machinist Thomas the Train laten rijden op de grote LGB modelbaan van oma Els.

Precies twee jaar hebben vijf vrijwilligers in weer en wind gewerkt aan een modelbaan voor de ingang van het binnenmuseum. Op deze modelbaan rijden tijdens de openingstijden van het museum treinen in schaal 1: 22,5 hun rondjes. Weer een nieuwe attractie voor kinderen die de treinen zelf in beweging kunnen zetten. De modelbaan is voorzien van imposante viaducten en bruggen en tussen gebouwen in miniatuur ontdekt u het eigen station van Stoomtrein Katwijk Leiden.

Feestelijke opening door Erik de Zwart
Muziekliefhebbers zullen Erik de Zwart kennen van 40 jaar presenteren op radio en tv. Wie kent hem niet van Radio Veronica  als presentator van de Top 40 en 50? Daar is hij inmiddels mee gestopt. Hij besteedt zijn tijd nu aan zijn andere grote passie: treinen. Dat varieert van modeltreinen in zijn tuin (schaal 1:22,5) tot aan complete 'Hondekoppen' (schaal 1:1). Kinderen kennen Erik de Zwart als verteller van de verhalen Thomas de Stoomlocomotief.

Thomas de Stoomlocomotief 
Ter gelegenheid van de opening van de LGB baan komt Oma Els met haar grote Thomas the Train-baan naar Valkenburg. Samen met haar man Bert heeft zij een speciale modelbaan voor kinderen gebouwd, waarop zij zelf hun helden als Thomas, Percy en Gordon kunnen laten rijden. Dat levert hele blije kinderkoppies op.

Uitgebreid treinverkeer op de modelbaan
De afgelopen jaren heeft Stoomtrein Katwijk Leiden een enorme verzameling LGB materieel verzameld. Zaterdag 25 mei wordt al het beschikbare materieel de gehele dag ingezet. Ook volwassen (model)treinliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken. Opa Bert laat zijn live steam modellen rijden die worden gestookt met miniatuurkolen.

Een hele dag plezier voor jong en oud
Voor 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen koop je een ouderwets kartonnen treinkaartje in een replica van een stationsgebouw van 1926. Kinderen t/m 3 jaar mogen voor niets naar binnen en ook je auto kun je gratis parkeren voor het station. Met dit kaartje kun je ook onbeperkt mee met de stoom- en dieseltrein, het buitenmuseum bewonderen en ook in het museum zelf valt veel te ontdekken. In dit kindvriendelijke museum mogen kinderen, als ze voorzichtig zijn, ook met hun handen kijken.

Alle informatie is te vinden op www.stoomtreinkatwijkleiden.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>