Lisse kiest voor koopzondagen rond Sinterklaas en Kerst | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
OVDL voorzitter George Hoogkamer en centrummanager John van der Tol. | Foto: Monique Hoogkamer
OVDL voorzitter George Hoogkamer en centrummanager John van der Tol. | Foto: Monique Hoogkamer (Foto: )

Lisse kiest voor koopzondagen rond Sinterklaas en Kerst

Lisse • De ondernemers van het Dorpshart Lisse hebben met elkaar afgesproken dat de maandelijkse koopzondagen op de laatste zondag van de maand komen vervallen en daarvoor de koopzondagen rond de Sinterklaas en Kerst zoveel mogelijk collectief open te zijn.

Vorige week maandag vond de tweede ondernemersbijeenkomst plaats die centrummanager John van der Tol samen met de Ondernemersvereniging Dorpshart Lisse (OVDL) bij Hotel de Lis organiseerde. Tijdens deze avond presenteerde de OVDL haar visie op het centrumgebied. OVDL voorzitter George Hoogkamer: "Koopzondagen dienen aantrekkelijk en interessant te zijn voor de bezoekende consumenten. Uit de gesprekken met de ondernemers bleek dat er te veel ondernemers deze zondagen hun winkel dicht hielden waarmee de bezoekende consumenten te vaak geconfronteerd werden met een half open winkelcentrum en dit is een slechte pr voor het Dorpshart."

Tijdens deze ondernemersavond is er ook een denktank ontstaan om zoveel mogelijke gezamenlijk na te denken over acties en evenementen alsmede mee te denken over de invulling van een consumenten enquête. Voor beide commissies hebben zo'n 10 ondernemers aangegeven hierover te willen meedenken. Hoogkamer; "Belangrijk in het proces van samenwerking is om zoveel mogelijk ondernemers (lees winkeliers) erbij te betrekken. Wanneer je zoveel mogelijk ondernemers eigenaar maakt verhoog je automatisch de betrokkenheid en dat is een belangrijk middel om het uiteindelijke doel te bewerkstelligen, iets wat deze centrummanager goed heeft gedaan".

Verder waren de aanwezige ondernemers eensgezind over passende maatregelen over de verkeersveiligheid op het parkeerterrein op de Grachtweg/Haven om deze eenrichtingsverkeer te maken, over het uitbreiden van de blauwe zone van twee naar drie uur en het fietsluw maken van de Kanaalstraat tijdens drukke dagen. Laden/lossen in het winkelgebied kwam ook aan bod. Hierover werd in eerste instantie door de ondernemers richting de gemeente gewezen (handhaving). Centrummanager Van der Tol hield de ondernemers ook de spiegel voor door aan te geven dat ondernemers hier zelf ook een belangrijke verantwoording in hebben. Als ondernemers het toestaan dat hun leveranciers buiten de venstertijden leveren of tegen het verkeer in hun aanvoer doen dan is het te gemakkelijk om alleen maar naar de gemeente te wijzen.

Tijdens de ondernemersavond was er een brede vertegenwoordiging van vastgoedeigenaren aanwezig. Met hen is afgesproken dat Van der Tol het initiatief neemt voor een aparte bijeenkomst met de vastgoedeigenaren om nader te onderzoeken hoe deze ondernemers beter bij het totale proces betrokken kunnen worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>