Provincie Zuid-Holland krijgt inzicht in Eurovisie-bidbook Rotterdam | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Als het aan Zuid-Holland ligt, wordt het Eurovisie Songfestival komend jaar gehouden in Rotterdam.
Als het aan Zuid-Holland ligt, wordt het Eurovisie Songfestival komend jaar gehouden in Rotterdam. (Foto: pexels.com)

Provincie Zuid-Holland krijgt inzicht in Eurovisie-bidbook Rotterdam

De provincie Zuid-Holland werpt haar volle gewicht in de strijd om Rotterdam te ondersteunen bij de pogingen om het Eurovisie Songfestival binnen te halen.

Leden van Provinciale Staten krijgen nu de kans het geheime bidbook in te zien. "Dit laat zien hoe betrokken we als provincie zijn en dat Rotterdam dat ook waardeert", zegt VVD-statenlid Rense Weide, die de Zuid-Hollandse politiek warm wist te maken voor het Songfestival. "Onze steun is niet alleen financieel. We denken ook graag mee over manieren om er echt een feest voor de hele provincie van te maken."
Maastricht, de enig overgebleven concurrent van Rotterdam, probeert zich heel nadrukkelijk te profileren als meest Europese stad. Weide: "Dat snap ik wel, want op andere gebieden scoort Rotterdam duidelijk beter. Maar Zuid-Holland steekt veel geld en energie in de viering van 75 jaar vrijheid volgend jaar. Wat is een mooier Europees thema dan vrede op ons continent?"
Provinciale Staten hebben begin juli 1 miljoen euro beschikbaar gesteld als Rotterdam het Songfestival mag organiseren. De Zuid-Hollandse fracties van VVD, CDA, PvdA, D66, GroenLinks, 50plus en DENK steunden het amendement waarin dit is geregeld.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>