Rookvrij het najaar in! | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De kans dat stoppen met roken slaagt, wordt groter als je begeleiding krijgt.
De kans dat stoppen met roken slaagt, wordt groter als je begeleiding krijgt. (Foto: pixabay)

Rookvrij het najaar in!

Stoppen met roken heeft altijd zin. Zowel voor uw eigen gezondheid als voor die van mensen in uw omgeving. Misschien is het na de vakantie een goed moment om de sigaret voor eens en altijd uit te maken. Veel mensen die roken, willen graag stoppen maar ervaren het stoppen als erg moeilijk. De nicotine in de sigaret werkt zeer verslavend. De kans om succesvol te stoppen is met professionele begeleiding en steun tot acht keer hoger dan bij stoppen zonder hulp. Voor wie die begeleiding wil, starten er september en oktober in Leiden, Katwijk, Alphen aan den Rijn en in Leiderdorp groepstrainingen 'Rookvrij! Ook jij?'. De GGD Hollands Midden, SineFuma, Marente en Activite organiseren samen deze trainingen.

Steun van anderen en het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers kenmerken de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?' en worden als zeer positief ervaren. Uiteraard kunt u samen met uw partner, vriend of buren meedoen! Alle zorgverzekeraars vergoeden deze training uit de basisverzekering. Sommige verzekeraars rekenen daarbij ook het eigen risico niet. Voor informatie hierover, kijk op www.rookvrijookjij.nl.
De training duurt zeven weken en bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur. In de derde bijeenkomst wordt gestopt met roken. Door niet meer te roken investeert u niet alleen in uw gezondheid maar u ziet het ook terug in uw portemonnee: als u een pakje per dag rookt, blaast u bijna 2.500 euro per jaar de lucht in!

Start trainingen
Leiden:
-       Donderdag 5 september t/m 17 oktober  van 19.30-21.00 uur bij de GGD, Parmentierweg 49
-       Woensdag 11 september t/m 30 oktober van 19.30-21.00 uur bij Buurthuis de Kooi, Driftstraat 49

Alpen aan de Rijn:
-       Maandag 16 september t/m 28 oktober van 18.30 – 20.00 uur bij Stadhuis, Stadhuisplein 1

Leiderdorp:
-       Donderdag 19 september t/m 7 november van 19.00-20.30 uur bij Activite, Simon Smitweg 8

Katwijk:
-       Dinsdag 8 oktober t/m 26 oktober van 19:30-21.00 uur bij De Wilbert, Overrijn 7

Aanmelden
Kijk voor contactgegevens, voorwaarden, aanmelding en data van de bijeenkomsten op www.rookvrijookjij.nl of bel met SineFuma: 076 – 889 51 95. Aanmelden kan tot één week voor aanvang training.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>