Afbeelding
Foto: pr

Greet Schoone toont kleurrijke expressie met expositie

Cultuur

In het pand van Makelaarshuis Frank Miller, Kanaalstraat 17, zullen van 22 augustus tot eind oktober de kleurrijke olieverfschilderijen te zien zijn van Greet Schoone.

Greet Schoone is lid van kunstenaarscollectief BIBKunst. "Door lid te zijn van deze kunstenaarsclub leer je ook weer mensen kennen die verschillende disciplines beoefenen, zoals schilderen, beeldhouwen, fotograferen en textiele werkvormen. Er worden gezamenlijke maar ook individuele exposities en culturele activiteiten georganiseerd. Het liefst werk ik in alle rust thuis in mijn atelier", zegt Greet, die 13 jaar geleden werd getroffen door het schildervirus. "Aan de Kunstacademie in Haarlem heb ik mijn schildertechniek ontwikkeld, recenter heb ik met veel plezier lessen in de olieverftechniek gevolgd bij Wout Ruigrok in zijn bijzondere stijl. Inspiratie vind ik in natuur en architectuur. Denk aan de organische, grillige vormen van bomen, gecombineerd met de geometrische vormen uit de architectuur. Dat vind ik een heel spannende combinatie. Al schilderend reageer ik spontaan vanuit mijn gevoel op de vormen die ontstaan, waarbij ik gebruik van kleur en contrasten niet schuw", aldus Greet.
Zij nodigt belangstellenden uit om tijdens openingstijden van het Makelaarshuis een kijkje te komen nemen: dinsdags van 09.00 – 17.00 uur, donderdags van 09.00 – 17.00 en van 19.00 - 21.00 uur, zaterdags van 09.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie op www.BIBkunst.nl.

Uit de krant