Voorlichtingsavondover gameverslaving bij jongeren | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Als iemand zoveel gamet dat zijn of haar sociale leven, school of werk eronder lijdt, kan er sprake zijn van een gameverslaving.
Als iemand zoveel gamet dat zijn of haar sociale leven, school of werk eronder lijdt, kan er sprake zijn van een gameverslaving. (Foto: pixabay)

Voorlichtingsavondover gameverslaving bij jongeren

In Sassenheim vindt maandag 23 september een voorlichtingsavond voor jongeren plaats over gameverslaving. De bijeenkomst wordt gehouden in de Julianakerk (Julianalaan 6) en begint om 19.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Gamen is leuk, gezellig en leerzaam. Toch? In veel gevallen klopt dat, maar als uw kind het gamen niet meer onder controle heeft, school of studie verwaarloost en langer doorgaat met gamen dan hij of zij van plan was, kan uw kind last krijgen van een gameverslaving. Een gameverslaving vertoont grote gelijkenissen met andere verslavingen. Het gamen gaat ten koste van het normale leven thuis, op school, op het werk of van sociale contacten. Om deze problemen te ontvluchten is de verleiding erg groot om nog meer te gaan gamen. Hoe ga je hier als ouders wijs mee om? Welke grenzen kan je stellen?

Een preventiemedewerker van Brijder Verslavingszorg zal op deze avond informatie geven en uw vragen beantwoorden. Ook is er een (familie-)ervaringsdeskundige aanwezig die haar/zijn ervaring zal delen. Voor meer informatie belt u 071-8908888 of kijkt u op: www.rivierduinen.nl/agenda.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>