Ga rookvrij de toekomst tegemoet | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Stoppen met roken is niet alleen veel gezonder voor je lichaam, maar ook goed voor je portemonnee.
Stoppen met roken is niet alleen veel gezonder voor je lichaam, maar ook goed voor je portemonnee. (Foto: pixabay)

Ga rookvrij de toekomst tegemoet

Stoptober is in volle gang en ongetwijfeld komen er weer duizenden rookvrije mensen bij! Maar is het nog niet helemaal gegaan zoals je graag had gewild? De kans om succesvol te stoppen is met professionele begeleiding en steun bewezen tot acht keer hoger dan bij stoppen zonder hulp.

Voor wie deze begeleiding wil, starten er in oktober, december en januari in Leiden en Leiderdorp weer groepstrainingen 'Rookvrij! Ook jij?'. De GGD Hollands Midden, SineFuma, Marente en Activite organiseren samen deze trainingen.

Steun en ervaringen delen
Veel mensen die roken willen graag stoppen, maar ervaren het stoppen op eigen houtje als erg moeilijk. De nicotine in de sigaret werkt zeer verslavend. Steun van anderen en het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers kenmerken de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?' en worden als zeer positief ervaren. Uiteraard kunt u samen met uw partner, vriend of buren meedoen! Alle zorgverzekeraars vergoeden deze training uit de basisverzekering. Sommige verzekeraars rekenen daarbij ook het eigen risico niet. Voor informatie hierover, kijk op www.rookvrijookjij.nl.
De training duurt zeven weken en bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur. In de derde bijeenkomst wordt gestopt met roken. In de training die start op 12 december betekent dat dus direct een hele goede start van het nieuwe jaar! Door niet meer te roken investeert u daarbij niet alleen in uw gezondheid maar u ziet het ook terug in uw portemonnee. Als u een pakje per dag rookt, blaast u zo'n 4.000 euro per jaar de lucht in!

Start trainingen
Leiden:

- Donderdag 31 oktober t/m 11 december (op 4 en 11 december op woensdag) van 19.30 tot 21.00 uur bij de GGD, Parmentierweg 49

- Woensdag 12 december t/m 30 januari (niet op 26 december) van 19.30 tot 21.00 uur bij de GGD, Parmentierweg 49

Leiderdorp:

- Donderdag 16 januari t/m 5 maart van 18.30 tot 20.00 uur bij Activite, Simon Smitweg 8

Aanmelden
Kijk voor contactgegevens, voorwaarden, aanmelding en data van de bijeenkomsten op www.rookvrijookjij.nl of bel met SineFuma: 076 – 889 51 95. Aanmelden kan tot één week voor aanvang training.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>