Erik Jan loopt tegen kanker: 'Het was zeer indrukwekkend' | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl

Erik Jan loopt tegen kanker: 'Het was zeer indrukwekkend'

Erik Jan (midden) liep voor het eerst na zijn zware chemobehandeling weer 5 kilometer en haalde daarmee ruim 11.000 euro op voor het KWF.
Erik Jan (midden) liep voor het eerst na zijn zware chemobehandeling weer 5 kilometer en haalde daarmee ruim 11.000 euro op voor het KWF. (Foto: Mariëlle Baranski)

Met een prachtig bedrag van 11.251 euro, bijeengebracht door heel veel sponsors, heeft Erik Jan in 't Veld het KWF kunnen steunen bij de zevende Loop tegen Kanker in Warmond op zondag 13 oktober.

Door Ruth Eppink

De vijf kilometer die Erik Jan moest afleggen, was de eerste serieuze loop na zijn laatste chemokuur. De Lisser heeft darmkanker en onderging de afgelopen maanden een experimentele chemobehandeling. De strijd is nog niet gestreden, maar de kuur is wel aangeslagen. Erik Jans streven was om 10.000 euro op te halen voor het KWF, omdat er nog heel veel geld nodig is voor verder onderzoek naar kanker. Hij ging daar zelfs overheen, waar hij waanzinnig blij mee is.
"We hebben een enorm bedrag opgehaald en ik ben zo gesteund tijdens de loop. Er liepen veel vrienden mee en mensen van mijn hardloopgroep. Het was echt super, zeer indrukwekkend", vertelt Erik Jan de dag na de loop. De vijf kilometer heeft wel het nodige van zijn lichaam geëist, niet verwonderlijk als je weet dat hij 12 chemokuren van elk 49 uur heeft gehad. "Ik ga zo nog even naar de fysio om met de onco-groep mee te sporten en daarna doe ik het lekker rustig aan vandaag."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>