'Gruwelijke' griezeloptocht en andere Halloweenactiviteiten | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De optocht werd bevolkt door 'griezels', maar een brandweermannetje mocht ook mee.
De optocht werd bevolkt door 'griezels', maar een brandweermannetje mocht ook mee. (Foto: Esther Akerboom)

'Gruwelijke' griezeloptocht en andere Halloweenactiviteiten

Heksen, mummies en andere griezels bevolkten zaterdag het dorpshart van Lisse. Het hele winkelcentrum stond speciaal voor de jeugd in het teken van Halloween en er was van alles te doen en beleven.

Door Esther Akerboom

"O kijk, mamma, daar hangt er ook een", was een veelgehoorde kreet, want bij een stuk of dertig winkels (herkenbaar aan een Halloweenposter in de etalage) konden kinderen binnenlopen voor een snoepje. Er liep dan ook heel wat klein grut rond met speciale emmertjes en zakjes rond om 'Trick or treat' te roepen bij elke winkel waar ze die poster ontdekten. Bij boekhandel Grimbergen werd een spannend verhaal voorgelezen. Om drie uur ging de Halloweenoptocht van start, onder leiding van jongerenwerk en vrijwilligers, richting de Greef. Maar er werd eerst nog een tussenstop gemaakt bij Kleur en Interieur Lisse, waar een heus spookhuis stond met een bewegend spook erin. Hier was ook centrummanager Eva Rusman te vinden met een mandje snoep. "Het is de derde keer dat we dit organiseren. Het wordt steeds drukker, we begonnen met tien kinderen, vorig jaar deden er een stuk of dertig mee en nu nog veel meer." Een groot succes dus, wat ook bleek uit het feit dat er Hillegommers speciaal voor naar het Lissese centrum waren gekomen.

Nadat iedereen die durfde het spookhuis had bezocht, toog de stoet richting de Greef voor een gezellige Halloweenparty. Tot slot was er een prijs voor het best verklede kind en voor de Griezel van het Jaar.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>