Afbeelding
Foto: pr

Winst voor de jeugd van Roeivereniging Iris

Verenigingen

Milou Galdeij uit Lisse heeft zaterdag 14 december namens roeivereniging Iris gewonnen op de Nationale Jeugd Ergometerwedstrijden in Den Haag. Deze wedstrijd is de eerste van een serie van drie, georganiseerd door Roeivereniging De Laak in Den Haag, Michiel de Ruyter in Uithoorn en De Eem in Baarn voor jeugd van 10 tot 18 jaar.

In de categorie meisjes 11-12 jaar moest er twee keer een sprint van 250 meter geroeid worden op de ergometer (roeimachine). Milou startte in tegenstelling tot de concurrentie rustig en daar waar de anderen met de finish in zicht instortten roeide zij hen zelfverzekerd en beheerst voorbij. Bij de jongens in de categorie 13-14 jaar wist Jorrit van Leeuwen een mooie vierde plaats te bereiken.

In de winter wordt er bij roeivereniging Iris zoveel mogelijk buiten geroeid, maar helaas zit het weer in Nederland niet altijd mee. Dan wordt er uitgeweken naar de ergometerruimte van de vereniging waar verder gewerkt kan worden aan conditie en techniek. Onlangs is het programma Rowpro aangeschaft waardoor er op een groot beeldscherm wedstrijden tegen elkaar geroeid kan worden. En deze trainingen werpen voor Milou nu hun vruchten af, een persoonlijk record en een medaille.

Uit de krant