Spannende dagen voor huisbroeiers Lenteflora | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Een vrolijk arrangement in de buitenlucht. Bij de Lenteflora geniet je ook van alle vrolijke kleuren, maar dan nog even binnen.
Een vrolijk arrangement in de buitenlucht. Bij de Lenteflora geniet je ook van alle vrolijke kleuren, maar dan nog even binnen. (Foto: pixabay)

Spannende dagen voor huisbroeiers Lenteflora

Er breken spannende dagen aan voor de huisbroeiers. Een paar weken zijn ze druk in de weer geweest met elf potten bloembollen om deze op tijd in bloei te krijgen voor de Lenteflora. Deze begint vrijdag 21 februari.

Door Arie in 't Veld

Bij Hobaho aan de Prof. Van Slogterenweg kunnen de resultaten van het broeiwerk worden bekeken. Volgens een deelnemer die niet met naam in de krant wil, was het dit keer geen eenvoudige opgave. "We kregen ze in januari toen op sommige potten vanwege de warmte de spruiten al flink hoog stonden en de Muscari zelfs over de rand van de pot dreigde te vallen. En eenmaal thuis was het een gesjouw van koude naar warmte en van licht naar donker en weer terug. Het resultaat is dat mijn narcissen te lang gerekt zijn en de bijzondere bolgewassen nog nauwelijks door de jury gekeurd kunnen worden omdat ze zo goed als uitgebloeid zijn."

Thema
Dat belooft wat tijdens de komende Lenteflora die onder het thema 'Carnaval, polonaise de lente in' wordt gehouden. Met overigens niet alleen de potten van de huisbroeiers, maar ook inzendingen van professionele broeier die in tegenstelling tot de huisbroei wel alle mogelijk technieken mocht toepassen. Deze inzendingen worden in een fraai arrangement bij elkaar gebracht, waardoor de Lenteflora een prachtige bloemenshow wordt. De vrije inzenders mochten zelf het sortiment bepalen, maar ook hun bloemen worden door een vakjury bekeken, dus men zal er alles aan doen om met een zo goed mogelijk resultaat tevoorschijn te komen.
De Lenteflora is op vrijdag 21 februari van 19.00 tot 21.00 uur geopend, in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur en op maandag 24 februari van 08.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>