Logo lissernieuws.nl
De nieuwe Seniorenbus werd afgelopen november in gebruikgenomen, maar stond sinds 16 maart stil vanwege de coronapandemie. Vanaf 25 maart gaat-ie weer rijden, maar wel met een aantal beschermende maatregelen.
De nieuwe Seniorenbus werd afgelopen november in gebruikgenomen, maar stond sinds 16 maart stil vanwege de coronapandemie. Vanaf 25 maart gaat-ie weer rijden, maar wel met een aantal beschermende maatregelen. (Foto: archief/Arie in 't Veld)
Kort nieuws

Seniorenbus Lisse gaat weer rijden

De Seniorenbus Lisse gaat vanaf maandag 25 mei weer rijden. Vanaf 18 mei kunnen mensen ritten reserveren via de telefoondienst. Ook vaste klanten moeten voorlopig voor elke rit bellen.

De organisatie heeft wel speciale beschermende maatregelen genomen. Zo kan er per rit maar één passagier worden vervoerd. Deze moet plaatsnemen op de achterbank. Tussen de achterbank en de voorstoelen is een scherm van plexiglas geplaatst. De chauffeurs dragen handschoenen en mondkapjes en maken handgrepen en dergelijke na elke rit schoon met desinfecterend materiaal. De organisatie van de bus vraagt de passagiers zoveel mogelijk met gepast geld te betalen. Sinds 16 maart stond de Seniorenbus stil als gevolg van het coronavirus. "Het kabinet heeft versoepelingen afgekondigd. Daarom vinden wij het na overleg met het RIVM verantwoord om - met inachtneming van de speciale maatregelen - de bus weer te laten rijden", aldus de organisatie.
De telefoondienst is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 12.30 uur bereikbaar via 06 8353 5859.

Meer berichten