Logo lissernieuws.nl
De Keukenhof Vuttersclub is blij met de toetreding van André. | Foto: Ruth Eppink
De Keukenhof Vuttersclub is blij met de toetreding van André. | Foto: Ruth Eppink (Foto: Ruth Eppink)

Vuttersclub Keukenhof lijft André in

Bijna 34 jaar werkte hij als tuinman op Keukenhof, maar aan die periode kwam donderdag 25 juni een einde: André Beijk is met pensioen gegaan. Na een afscheidsreceptie op Keukenhof reed hij naar huis, waar hem in de tuin een aangename verrassing wachtte.

Door Ruth Eppink

Sinds tien jaar kent Keukenhof een vuttersclub en de negen leden - waaronder oud-ontwerper Jan Guldemond - hebben Beijk als nummer 10 omarmd. De oud-tuinman werd in een kruiwagen zijn tuin ingereden, waar hij een groot deel van de club aantrof met spandoek 'Enjoy the club, welkom André!'. Hij genoot zichtbaar van de mooie woorden en een zelfgemaakt lied, waarna hij een speciaal T-shirt kreeg met de opdruk 'André, van harte welkom bij de Vutters Keukenhof!' Hij nam het met genoegen in ontvangst en trok het - ondanks de zinderende hitte - direct aan. "Ik vind het een hele grote eer. Ik dacht: nou ja, je wordt er een beetje bijgehaald als opvulling, maar het is net of ze het écht leuk vinden dat ik erbij kom", reageerde hij na afloop. Volgens oud-tuinman Jan Vrolijk 'zeurde André al jaren dat hij ook bij de club wilde' en zo is voor Beijk het einde van zijn werkzame leven ook weer het begin van iets nieuws.


Beijk arriveert bij zijn huis en is nog wat argwanend als hij opgewacht wordt door Jan Vrolijk van de vuttersclub. - Ruth Eppink

Het afscheid van Beijk was voor Omroep Max reden om een cameraploeg naar Lisse te sturen. Beijk is geen onbekende voor de omroep; hij vertelde regelmatig over het bloemenpark in de filmpjes die Max dit jaar van Keukenhof maakte. Op die manier konden toch nog heel veel mensen zien hoe het park erbij lag, want vanwege de coronacrisis moesten de poorten noodgedwongen gesloten blijven. Beijk had zich dit laatste seizoen beslist anders voorgesteld. "Al die toeristen die daar altijd zijn en het zo geweldig vinden, die geven zoveel energie terug", merkte hij op. En juist dat publiek heeft hij dit jaar erg gemist.


De cameraploeg van Omroep Max maakte een leuke reportage. - Ruth Eppink

De reportage over Beijks toetreding tot de vuttersclub is vrijdag 26 juni uitgezonden bij het Max Ouderenjournaal. Via maxvandaag.nl is die uitzending terug te kijken.

Opvolger
De naam Beijk blijft nog wel een tijd verbonden aan de grootste bloemententoonstelling ter wereld, want zoon Frans heeft het stokje van zijn vader overgenomen.

Meer berichten