Filmhuis Lisse gaat weer van start bij Floralis.
Filmhuis Lisse gaat weer van start bij Floralis. Foto: Archief/Arie in 't Veld

Oscar-winnaar Parasite bij Filmhuis Lisse

Cultuur

Filmhuis Lisse gaat weer open! Het nieuwe seizoen start dinsdag 18 augustus met de Zuid-Koreaanse speelfilm Parasite. Een werkeloos gezin probeert langzaam maar zeker met list en bedrog zijn intrede te doen tot het leven van een rijke familie. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden. De film won de Gouden Palm van Cannes en werd bekroond met 4 Oscars, waaronder die voor Beste Film. Daarmee was het de eerste niet-Engelstalige speelfilm die in deze categorie een Oscar won.

Patriarch Ki-taek en zijn gezin zijn professionele wifi-dieven, maar verder allen werkloos. Samen met zijn vrouw en twee kinderen, dochter Ki-jung en zoon Ki-woo, woont hij in een smerige, stinkende kelder, zonder hoop op betere levensomstandigheden in de nabije toekomst. Maar dan komt een vriend van Ki-woo aanzetten met het gouden ticket uit hun miserie: een lucratief bijbaantje als privéleraar Engels bij een voornaam en vooral steenrijk gezin. Zus Ki-jung heeft een natuurlijke aanleg voor schriftvervalsing en voorziet haar broer van het gepaste diploma.
Ki-woo is meteen een hit bij de Parks. De tienerdochter des huizes ontwikkelt terstond een crush op de wereldwijze vagebond en haar wereldvreemde, glamoureuze moeder vertrouwt hem toe dat ze nog op zoek is naar een kunstleraar voor haar jongste zoon. Met een moreel kompas dat niet per se altijd het noorden aangeeft, maakt Ki-woo het zijn missie om de Parks op virtuoze wijze te bespelen en jobs voor zijn hele gezin te fixen, zonder te vermelden dat ze familie zijn. Maar de jongste Park ruikt onraad: hoe komt het toch dat al hun nieuwe werknemers dezelfde lichaamsgeur hebben?

Tickets alleen online te bestellen
De film is dinsdag 18 augustus om 20.00 uur bij Filmhuis Lisse te zien in Floralis-Huis van Cultuur, Floralisplein 69 te Lisse (bushalte Hyacinthenstraat).  Foyer gaat om 19.45 uur open. Let op: kaartjes zijn uitsluitend vooraf te koop via de website van Floralis voor 7 euro. Dit is exclusief € 0,50 reserveringskosten; ook wanneer men meer dan één kaartje koopt. De kassa van het filmhuis is op de vertoningsavonden tot nader order gesloten!

Coronamaatregelen
Kaartjes zijn enkel in de voorverkoop te bestellen via de website van Floralis: www.floralislisse.nl/theater/programma.
Koopt u voor de eerste keer een kaartje, dan is het nodig om eerst even een account aan te maken. Er is geen kassa meer waar met contant geld of met een bankpas een kaartje gekocht kan worden.
* Eenmaal gekochte kaartjes kunnen NIET meer teruggenomen worden en er is maar een beperkt aantal kaartjes te koop.
* Tussen iedere bezoeker zitten twee lege stoelen, naast elkaar zitten kan NIET! Het stoelenplan laat niet toe dat er twee stelen naast elkaar gekocht kunnen worden.
* De foyer gaat pas 15 minuten voor de aanvang van de voorstelling open.
* Bij de ingang van de foyer worden de kaartjes (kopie op papier of op de GSM) gecheckt.
* Bezoekers nemen hun jassen mee in de zaal.
* Er zijn geen pauzes meer; men wordt dringend verzocht om voor de voorstelling gebruik te maken van de toiletten.

Het hele programma vindt u op de website van het FHL: www.filmhuis-lisse.nl.

Uit de krant