Logo lissernieuws.nl
Het prinsenpaar van 2018/2019. | Foto: archief, Danny Randsdorp
Het prinsenpaar van 2018/2019. | Foto: archief, Danny Randsdorp

Gaapstokken slaan traditioneel carnaval een jaar over

In navolging van andere carnavalsverenigingen heeft ook Carnavalsvereniging De Gaapstokken uit Lisse besloten om komend seizoen geen traditioneel carnaval te organiseren. De huidige situatie rondom het coronavirus maakt het voor De Gaapstokken onmogelijk om activiteiten te organiseren in een opzet zoals we van de vereniging gewend zijn. Dit betekent niet dat de vereniging een jaar lang in een winterslaap zal gaan, in tegendeel zelfs. De vereniging wil zich komend jaar met volle energie inzetten om activiteiten te organiseren die passen binnen de veilige Coronamaatregelen. Een goed voorbeeld hiervan is o.a. de succesvolle Lissese Thuisbingo.

Ook het populaire muziekspektakel ‘Avondje Uit in Lisse’ zal niet in januari worden georganiseerd. Mogelijk verhuist het evenement naar een later moment in 2021. Niets doen is voor De Gaapstokken geen optie. De actieve vereniging wil zich volop blijven inzetten om, binnen de regels van Corona, activiteiten voor inwoners van Lisse te organiseren. De eerder georganiseerde ‘Lissese Thuisbingo’ is een goed voorbeeld hiervan en aan een derde editie wordt hard gewerkt. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht om activiteiten voor de jeugd te organiseren.

Wanneer de situatie rondom het coronavirus zodoende zijn verbeterd dan willen De Gaapstokken kijken welke activiteiten zij alsnog kunnen organiseren. Een carnaval zoals we gewend zijn van De Gaapstokken zit er helaas niet in.

Meer berichten