Lees je kind thuis voor tijdens de Nationale Voorleesdagen
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Lees je kind thuis voor tijdens de Nationale Voorleesdagen

Lockdown of niet, van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Het voorleesfeest voor peuters en kleuters.

Dit jaar vinden verschillende activiteiten plaats rondom het Prentenboek van het jaar Coco kan het! geschreven door Loes Riphagen. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Lees en luister, speel en knutsel, dans en zing mee met Coco.

Liedje
Bij het boek is een liedje geschreven. Want voorlezen is leuk, maar zingen en dansen met Coco is nog leuker. In februari worden alle peuters en kleuters uitgenodigd om het liedje te leren zingen en dansen in de bibliotheek. Vanwege de verlengde coronamaatregelen is een aantal activiteiten verschoven. Op de website www.bibliotheekbollenstreek.nl/ is het actuele programma te vinden. Daar zijn ook leuke knutsel- en tekenactiviteiten te vinden en leestips voor peuters en kleuters. Bekijk ook het filmpje waarin Loes Riphagen voorleest uit haar eigen boek.

Woorden leren
Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren ze hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Daarom zijn, juist nu, De Nationale Voorleesdagen zo belangrijk. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Meer berichten