Logo lissernieuws.nl
<p>In het Erasmus MC doopte Diederik Gommers de tulp Healthcare. | Foto: pr</p>

In het Erasmus MC doopte Diederik Gommers de tulp Healthcare. | Foto: pr

(Foto: pr)

Diederik Gommers doopt nieuwe tulp Healthcare

In het Erasmus MC is vrijdag 23 april een nieuwe tulp gedoopt. Deze bijzondere witte tulp, gekweekt in het hart van de Bollenstreek, gaat voortaan door het leven als de ‘Healthcare’. Diederik Gommers, intensivist bij het Erasmus MC, lid van het OMT en sinds kort ook BN’er, kreeg de eer om de witte tulp namens de zorg te dopen.

“Ik voel me vereerd”, zegt Gommers, “maar de gehele zorg en alle Nederlanders hebben deze tulp natuurlijk verdiend. Ik mag dan wel het boegbeeld zijn, maar het gaat niet om mij. Het gaat erom dat we dit met elkaar doen. Het is namelijk echt heel bijzonder dat we met alle ziekenhuizen in Nederland op deze manier samenwerken, omdat je normaal elkaars concurrent bent. Maar ook als je ziet wat de jongeren hebben gedaan om de ouderen te beschermen, dan vind ik dat echt heel knap. We hebben het echt samen gedaan. De Healthcare als ‘verbindende’ tulp, is een prachtig symbool voor deze hele periode.”

“We hoefden niet lang na te denken over een passende naam voor deze bijzondere tulp”, vult Louis van Diest van FBT uit Hillegom aan. “Als blijk van waardering verdient de zorg het om geëerd te worden met een tulp die naar hen vernoemd wordt. We hebben Diederik Gommers gevraagd om de Healthcare-tulp te dopen. Een vertrouwd gezicht vanuit de zorg die op een toegankelijke manier ons allen op de hoogte houdt over het verloop van de COVID-situatie in de ziekenhuizen. Daar zijn we hem erg dankbaar voor.”

De Healthcare is een witte leliebloemige tulp met een bijzondere vorm die rijkelijk bloeit in de tuin. FBT Tuinbouw & Makelaardij, gevestigd op de rand van Lisse/Hillegom, heeft deze nieuwkomer in het arsenaal van tulpen laten registeren bij de KAVB. Vanaf volgend jaar is de Healthcare-tulp verkrijgbaar voor verkoop.

Meer berichten