Een deel van de judoka's van Ukemi.
Een deel van de judoka's van Ukemi. Foto: pr

88 winnaars bij Judoschool Ukemi!

Verenigingen Sport

Wat waren ze blij bij judoschool Ukemi. Eindelijk kon er weer een toernooi plaatsvinden. Dat gebeurde zondag 27 juni, toen ze het tweede Ukemi-toernooi in Lisse hielden.

88 judoka’s van judoschool Ukemi, uit zowel Lisse als Hillegom, kwamen zondag op de mat om te judoën. Verdeeld over vier blokken van een uur werd er gejudood op de knieën, het zo genoemde ‘ne-waza systeem’ (grond-judoën). Het toernooi wordt georganiseerd voor alle judoka’s van de judoschool, ongeacht niveau en leeftijd.
De judoka’s worden allemaal ingedeeld in een poule die aansluit bij hun eigen niveau. Dit zorgt voor een gemoedelijke sfeer waardoor de judoka’s in een vertrouwde omgeving kennis kunnen maken met wedstrijdspanning en een stukje competitie. Het uiteindelijke doel van elke judoka was natuurlijk om poulewinnaar te worden. Uiteraard wordt de inzet van iedere judoka beloond en waren er uiteindelijk 88 judoka’s die een prijs verdienden!

Toernooi met publiek
“Het tweede Ukemi-toernooi stond eigenlijk vorig jaar al gepland, maar vanwege de coronamaatregelen is het twee keer verplaatst”, vertelt Niels Dekker, organisator van het toernooi. “Tijdens de tweede lockdown hebben wij nog een coronaproof examen gehouden. In april hielden wij examens in de lessen buiten, waarna alle judoka’s met hun ouders op afspraak de slip of band op konden halen. Uiteraard met inachtneming van de coronaregels: mondkapje op, 1,5 meter afstand en direct het pand verlaten. Nu zaterdag de nieuwe regels in zijn gegaan, konden wij direct weer als vanouds iets organiseren met publiek. Wij kijken hier zeer tevreden op terug!”
Met het tweede examen in het vooruitzicht (vanaf 13 juli) heeft Judoschool Ukemi zo een mooie seizoensafsluiting!

Uit de krant