Logo lissernieuws.nl
<p>Na de opening werden de speeltoestellen al snel gebruikt.</p>

Na de opening werden de speeltoestellen al snel gebruikt.

(Foto: Ruth Eppink)

Speel- en ontmoetingsplek Berkhout voor jong en oud feestelijk geopend

Er werd al volop gespeeld bij de speel- en ontmoetingsplek bij woonzorglocatie Berkhout, maar een officiële opening liet op zich wachten vanwege de coronamaatregelen. Maar nu alles weer versoepeld is, stond niets een feestje meer in de weg. Woensdag 6 oktober keek een grote groep kinderen en volwassenen toe hoe de speeltuin op originele wijze geopend werd.

Door Ruth Eppink

De opening werd verricht door mevrouw Mallo, een nog zeer kwieke, 95-jarige jongedame die alleen een lintje doorknippen maar niks vond. “Het is een speeltuin, dus die ga ik spelend openen”, zei ze voor een volle zaal bij Berkhout. Tijdens haar roetsj van de glijbaan, die ze zelfstandig beklom via een klimnet, scheen de zon zowaar. Daarna werd mevrouw door wethouder Jeffrey van Haaster begeleid naar de ingang van de speeltuin, waar ze alsnog een lint mocht doorknippen. Van het aanwezige publiek stonden de kinderen al te popelen om op de speeltoestellen te kunnen klimmen en klauteren.

Mooie woorden
Voorafgaand aan de opening wijdden in de recreatiezaal van Berkhout onder meer locatiemanager Martijn de Kremer van Marente en wethouder Jeffrey van Haaster mooie woorden aan het burgerinitiatief van enkele bewoners uit de wijk Berkhout om een speel- en ontmoetingsplek te realiseren voor jong en oud. Deze bewoners, Ruth, Kim, Janneke, Sandra, Egon en Gert, verenigden zich in de Stichting Berkhout voor Jong en Oud die veelvuldig contact had met Monique van de Weijden, contactfunctionaris van de gemeente. Via fondsenwerving lukte het om het benodigde geld bij elkaar te krijgen om er een geweldige speelplek van te maken. VSB Fonds, Fonds 1818, Marente, Gemeente Lisse, Ondernemersfonds Lisse, Stichting Lokaal Fonds Lisse, Dela Fonds, Stichting Voorheen Coöp Onderling Belang, J.C. Ruigrok Stichting, Rabobank, Lokaal Fonds Lisse werden daarom herhaaldelijk bedankt, evenals vele vrijwilligers die hebben meegeholpen. De speeltuin is al enige tijd in gebruik en volgens Ruth den Breejen komt jong en oud elkaar er echt tegen. “We zijn er drie jaar heel druk mee geweest, het duurde allemaal veel langer dan gedacht, maar het resultaat is er! Er zijn ouderen die haar dagelijks even gaan zitten, terwijl kinderen rondom hen spelen. Zo is het ook bedoeld.”
Nieuwsgierig naar meer foto’s? Hier vind je het artikel met veel foto’s over Berkhout voor Jong en Oud

Meer berichten