De Prinsenparen zijn blij, ze kunnen dit jaar toch carnaval vieren met De Gaapstokken.
De Prinsenparen zijn blij, ze kunnen dit jaar toch carnaval vieren met De Gaapstokken. Foto: pr

Groen licht: carnaval in Lisse gaat toch door

Activiteiten

Carnaval in Lisse gaat door! De Gaapstokken hebben er lang naar uitgekeken en nu blijkt het ook echt weer te kunnen. De onlangs aangekondigde versoepelingen maken het voor de vereniging mogelijk om dit jaar weer carnaval te vieren. Direct na de aankondiging van de versoepelingen presenteerde de vereniging dan ook hun activiteiten voor het carnavalsweekend.

Het carnavalsweekend zal dit jaar in Lisse iets minder uitgebreid zijn dan andere jaren, maar daarom niet minder feestelijk. Het programma start dit jaar op zaterdag 26 februari met de bekendmaking van de Gouden Gaper, Supergaper en optreden van de dansmariekes op het plein voor het gemeentehuis. Hierna is er een feestelijke tocht van de Prinsenparen door het koopcentrum van Lisse.
Op zaterdagmiddag 26 februari trappen De Gaapstokken af met het allereerste grote feest sinds de lockdown: ‘Vrienden van De Gaapstokken LIVE’. Bezoekers zullen deze middag weer getrakteerd worden op een groot meezingfeest met verschillende artiesten en een dj. Het evenement start om 15.00 uur in De Gewoonste Zaak en entree is € 5,- per persoon, voor leden gratis. Er geldt een maximum aantal gasten en vol is dus vol. De laatste editie van dit evenement was erg succesvol waardoor men wordt geadviseerd om op tijd te komen.

Zondag BingoQuiz
Op zondag 27 februari staat ‘De Allergrootste BingoQuiz’ op het programma. Het evenement is een afgeleide van de online activiteiten die de vereniging tijdens de lockdowns organiseerde en live bingo tijdens de Lissese feestweek. Tijdens deze middag komt van alles voorbij en speelt men niet alleen een bingoronde, maar tevens een muziekquiz, carnavalsquiz en muziekbingo. Bezoekers zullen weer getrakteerd worden op een gezellige middag uit met mooie prijzen, entertainment en eten. Deelnamekosten zijn € 50,- per tafel en aan een tafel kunnen maximaal 5 personen plaatsnemen, aanvang is 15.00 uur. Aanmelden kan vanaf 19 februari 12.00 uur via de verenigingswebsite www.gaapstokken.nl en het aantal tafels is beperkt. Tijdens de laatste editie waren alle tafels binnen enkele minuten verkocht.
De Lissese vereniging is blij dat het haar prinsenparen, leden en de inwoners van Lisse alsnog een leuke activiteiten kan bieden in het jaarlijkse carnavalsweekend. Alle informatie over de evenementen en kaartverkoop is te vinden op de website www.gaapstokken.nl.

Afbeelding

Uit de krant