Over ruim een week kan het publiek weer genieten van het bloeiende park in Lisse.
Over ruim een week kan het publiek weer genieten van het bloeiende park in Lisse. Foto: Pixabay

Keukenhof bijna weer open

Algemeen Keukenhof

Keukenhof, het bloemenpark waar Lisse wereldwijd bekend om staat, is klaar voor de opening. Alles is tot in de puntjes voorbereid en de medewerkers kijken er reikhalzend naar uit weer publiek te mogen ontvangen, meldt Keukenhofdirecteur Bart Siemerink.

“Vanaf 24 maart mogen wij gelukkig weer bezoekers ontvangen. Na twee jaar verheugen wij ons daar enorm op. Iedereen is eraan toe om weer een leuke dag in een bloeiend Keukenhof te beleven. Onze tuinmannen hebben afgelopen herfst 7 miljoen bloembollen geplant in een prachtig ontwerp. Die kunnen vanaf 24 maart weer live bewonderd worden door een groot internationaal publiek”, aldus Siemerink. Hij geeft aan dat het park langzaam in bloei. “Er staan nu irissen in bloei. De eerste krokussen laten zich zien en we zien zelfs al wat narcissen en vroege tulpen. We hebben natuurlijk geen invloed op het weer, maar als dit zo blijft, kunnen bezoekers vanaf de eerste dag genieten van een bloeiend park.”

Ticketsysteem
Keukenhof werkt met tickets die op een specifieke dag geldig zijn. “En we werken met vaste aankomst-tijdsloten. Op die manier wordt het bezoek over de dag én over het seizoen verspreid. Dit zorgt voor minder pieken in bezoekersaantallen en levert een positieve bijdrage aan de klantbeleving. Ook heeft dit effect op de verkeersstromen in de regio”, stelt Siemerink. “Overigens is in het park zelf door de nieuwe, grotere brug bij het Wilhelminapaviljoen de doorstroming op die plek verbeterd. De brug in Engelse landschapstijl past heel mooi in het ontwerp van de tuin. Alleen de bezoekers van de testdagen in maart en april 2021 hebben de brug gezien. Voor bezoekers die sinds 2019 niet bij Keukenhof zijn geweest, is de brug nieuw.”

Thema Flower Classics
Flower Classics is dit jaar het overkoepelende thema. Als klassieke symbolen komen we bloemen tegen in kunst, architectuur en design. In het kader van 200 jaar Mauritshuis en het thema Flower Classics van Keukenhof is een samenwerking tot stand gekomen. De replica’s van een aantal kunstwerken uit het Mauritshuis kunnen bezoekers deze lente ook in Keukenhof bewonderen. Siemerink verwacht dat tussen de 700.000 en 1 miljoen mensen vanuit de hele wereld de bloemententoonstelling zullen bezoeken. Dit is de helft tot tweederde van het aantal bezoekers in 2019.

Uit de krant