Logo lissernieuws.nl
<p>Henk van Dongen is de nieuwe HDV-voorzitter.&nbsp;</p>

Henk van Dongen is de nieuwe HDV-voorzitter. 

(Foto: Annemiek Cornelissen)

HDV Lisse kijkt uit naar familieweekend op 11 en 12 juni

Sinds maart dit jaar heeft de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken een nieuwe voorzitter: Henk van Dongen. Geen onbekend gezicht, want de Lisser is al 10 jaar bij de vereniging betrokken. Zo was hij onder andere commissievoorzitter van de maandagavondactiviteiten, voorzitter Publiciteit en algemeen bestuurslid. Van Dongen valt als kersverse voorzitter gelijk met zijn neus in de boter, want de vereniging viert dit jaar haar 150-jarig bestaan en dat betekent dubbel feest. De eerste aanzet is gegeven door een feestweekend op 14 en 15 mei, dat in het teken stond van sport en spel. Op 11 en 12 juni staat er een familieweekend op het programma .

Door Annemiek Cornelissen

Henk van Dongen zit goed op zijn plek in zijn nieuwe voorzittersrol. “Het is natuurlijk een extra druk jaar, maar daar geniet ik alleen maar van, wij allemaal trouwens. Als voorzitter kon ik meteen vol aan de gang, vooral omdat we deze twee extra feestweekenden hebben gepland, buiten de Najaarsfeesten om met een bomvol programma met meer dan 90 activiteiten. In verband met het jubileum zullen ook in dit programma nieuwe activiteiten worden opgenomen.” 

Heel Lisse Bakt ter plekke
De Najaarsfeesten vinden traditiegetrouw weer plaats in de laatste week van september. Volgens van Dongen zal aan Heel Lisse Bakt een nieuwe invulling worden gegeven. “Zo zal er ter plekke gebakken worden om het nog spannender te maken. Verder komt er onder andere een klimmuur en een tokkelbaan en zal aan alles een extra feestelijk tintje worden gegeven.” Over feestelijk gesproken. De Harddraverijvereniging heeft bij Klein Duimpje speciaalbier laten brouwen: het Lissers DoorDravertje. Een blond bier dat in een speciale jubileumverpakking te koop wordt aangeboden op de website voor 9 euro. Ook krijgen de leden van de Harddraverijvereniging allemaal een gele vlag die speciaal gemaakt is. “Zo willen we heel Lisse geel kleuren.”

Familieweekend
Het tweede feestevenement staat nu op de planning, een familieweekend op zaterdag 11 en zondag 12 juni. Op 11 juni wordt afgetrapt met een groot middeleeuws festival in en om ‘t Huys Dever, met onder andere ouderwetse spellen zoals hoefijzer gooien en boogschieten. Er wordt brood gebakken, er is pottenbakken en tin gieten en er worden demonstraties gegeven door ridders ter paard. Uiteraard zijn er een hapje en een drankje en lopen er mensen in middeleeuwse kledij die de bezoekers mee terug nemen in de tijd. Verder is er op deze dag een muziek- en foodtruckfestival in het Mondriaanpark in de Poelpolder met optredens van diverse lokale artiesten en groepen.
Op 11 juni zijn er bovendien theateroptredens voor de jeugd door Theaterschool Flores in Floralis. Ook aan de ouderen is gedacht met op zaterdag een uitverkochte high tea met optredens van onder meer een shantykoor. En wie van fietsen houdt, kan op 12 juni meedoen aan een familiefietstocht, waarbij acht locaties bezocht kunnen worden. Starten kan vanaf diverse plekken in Lisse. “Je ziet het, we hebben voor iedereen wat wils. Het uitgebreide programma is te vinden op onze website www.hdv-lisse.nl. We hebben er enorm veel zin in”, aldus Van Dongen.

Meer berichten