Logo lissernieuws.nl
Foto: Pexels
COVID-19

GGD Hollands Midden meldt hoge opkomst bij vaccineren

Op de vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden kwamen vorige week veel mensen een vaccinatie halen. Van woensdag tot en met zaterdag vaccineerden ze bijna 6200 mensen, tegen ruim 3700 de week ervoor.

De GGD vraagt niet waarom mensen een prik komen halen. Een verklaring voor de hoge opkomst lijkt de herinneringsactie van het RIVM. Sinds 8 juli stuurt het RIVM volwassenen die nog niet alle geadviseerde vaccinaties hebben gehaald een herinneringsbrief. Ook de zomervakantie en zorgen over de toename van het aantal coronabesmettingen, kunnen redenen zijn waarom meer mensen zich nu laten vaccineren.
Met de juiste set vaccinaties heb je een betere bescherming tegen een ernstig ziekteverloop. Bovendien verklein je de kans dat je anderen besmet. Heb je nog niet alle prikken gehad? Maak bij voorkeur een afspraak via 0800-7070 of coronavaccinatie-afspraak.nl. Met afspraak ben je sneller klaar. Zonder afspraak binnenlopen kan ook. De vaccinatielocaties zijn geopend van woensdag tot en met zaterdag, zie de adressen en openingstijden op ggdhm.nl/coronavaccinatie. De GGD zet voldoende medewerkers in om iedereen zo snel mogelijk te kunnen helpen.

Meer berichten