Kaartje waarop je de verschillende routes ziet van Fiets zoekt Boer.
Kaartje waarop je de verschillende routes ziet van Fiets zoekt Boer.

Fiets zoekt Boer tijdens feestweek Lisse

Algemeen

In het kader van de feestweek van de Harddraverijvereniging organiseert Lisse Duurzaam op 23 september voor de tweede keer de activiteit ‘Fiets zoekt Boer’. De fietstocht laat de deelnemers kennismaken met lokale, duurzaam producerende boeren en andere bedrijven die duurzaamheid omarmen in hun bedrijfsactiviteiten.

Het afgelopen jaar was er een grote belangstelling om deel nemen aan de fietstocht. Dit jaar is er een aantal nieuwe bedrijven in de route(s) opgenomen. En de basisroute van 24 kilometer is uitgebreid met twee lussen, waardoor de keuze ontstaat uit routes van 24, 30, 31 of 37 km.

Start bij de bibliotheek
De start van de fietstocht is dit jaar bij de bibliotheek van Lisse aan de Koninginneweg vanaf 10.30 uur tot circa 13.00 uur. In elke route zitten diverse leuke en interessante bedrijven waar je als fietser langskomt en even kunt afstappen om meer over de activiteiten van het bedrijf op dit adres te weten te komen. De routebeschrijvingen/brochures worden uitgedeeld bij de start. Op de route-informatie staan de te bezoeken adressen en de specifieke activiteiten van dat bedrijf staan ook kort beschreven.
Op het einde van de fietstocht is er nog een drankje bij de inschrijving inbegrepen op het Vierkant, op een van de vele gezellige terrassen. Als je mee wilt doen, moet je je van tevoren aanmelden via de website feestweeklisse.nl, waarbij je opgeeft welke afstand je wit fietsen. Doe dat uiterlijk 19 september.

Uit de krant