De senioren bij Op Lis genoten van de high tea én het optreden van TMC.
De senioren bij Op Lis genoten van de high tea én het optreden van TMC. Foto: Renée de Leeuwe

High tea met dansoptreden bij Op Lis

Algemeen Senioren

Voor de senioren van Op Lis organiseerde de dagbesteding een high tea die zondagmiddag 5 maart werd gehouden. Dit om het weekend voor de ouderen te doorbreken, omdat velen van hen gedurende het weekend alleen thuis zitten en vaak zelfs niemand zien. Iedereen die aangegeven had opgehaald te willen worden voor de high tea werd door de buschauffeur keurig op tijd bij Op Lis gebracht. 

De vrijwilligers hadden zich weer flink uitgesloofd voor de senioren. De tafels waren vrolijk gedekt en stonden vol met allerlei lekkernijen. Er was voor iedereen wel wat wils, van soep tot taart, van roomsoes tot sandwiches, van saucijzenbroodjes tot natuurlijk de chocolade paaseitjes! Iedereen zocht een plekje op, sommigen schoven aan bij bekenden, anderen gingen juist nu eens bij minder bekenden zitten, om hen wat beter te leren kennen. Dat iedereen heerlijk zat te smikkelen en te kletsen gaf het team van Op Lis een warm gevoel. 

Als hoogtepunt van de middag kwam Naomi van den Burgh met haar dansgroep TMC optreden. Voor hen was dit de ‘generale’ voor de wedstrijd die ze eind maart aangaan. Wat een spetterende dansgroep! Zo vol energie en met hele coole dansmoves! De senioren van Op Lis genoten er zichtbaar van en bekeken de dansen vol bewondering. Na het optreden van TMC werd er, voor wie dat wilde, natuurlijk ook nog even gezamenlijk een dansje gewaagd. De spontaniteit tussen de jonge en oudere generatie sprong je tegemoet, erg leuk om te zien hoe iedereen hiervan genoot. Daarna was het tijd voor nog een drankje en meer lekkere versnaperingen. 

Toen was daar weer de buschauffeur, en werd iedereen geholpen met jassen en rollator om met een hoop gelach en geklets in de bus plaats te kunnen nemen. Op Lis kijkt terug op een hele geslaagde middag voor haar senioren.

Uit de krant