Amber Elisa in de boomgaard.
Amber Elisa in de boomgaard. Foto: pr

Amber Elisa volgt haar vader Florian de Clercq op bij De Olmenhorst

Algemeen

Amber Elisa, dochter van de overleden Olmenhorst-eigenaar Florian De Clercq, heeft per 1 februari officieel de overstap gemaakt naar het familiebedrijf om zich fulltime in te zetten voor het familiebedrijf. Een nieuw avontuur waar ze enorm veel zin in heeft.

“De Olmenhorst mag ik, naast mijn werk, ook mijn thuis noemen. Hier ben ik opgegroeid en van kinds af aan heb ik in het bedrijf meegewerkt. Daarmee weet ik hoe de Olmenhorst vroeger was en zie ik wat het kan worden in de toekomst. Om mij hier dagelijks voor mogen in te zetten voelt als een eervolle taak.
Hoewel de keuze voor een carrière op De Olmenhorst na het overlijden van mijn vader, wijlen Florian de Clercq, zich sneller aandiende dan gedacht, is deze met volle overgave gemaakt. Ruim drie jaar geleden vertelde ik hem dat ik in de toekomst iets voor het familiebedrijf wilde betekenen en dat – wanneer de tijd rijp was – ik mogelijk wilde instappen. Helaas liep het anders en was de overgang hiertoe hem niet gegund. Zelf put ik veel kracht uit het feit dat hij wist van mijn persoonlijke ambitie om het bedrijf te leiden. Wij bouwen voort op zijn gedachtegoed dat De Olmenhorst een gastvrije plek is van bezieling en bezinning.
De relevantie en veelzijdigheid van het bedrijf, samen met onze ambitieuze doelstellingen zijn de belangrijkste pijlers van mijn motivatie. Het bedrijf staat voor grote uitdagingen, maar de kansen zijn nog veel groter. De Olmenhorst is een unieke plek, met ecologische en recreatieve waarden die in toenemende mate van belang zijn voor de samenleving. Het is nu aan ons om de continuïteit te waarborgen en het bedrijf gezond de toekomst in te brengen.
Met mijn opvolging is de 6e generatie van ons ruim 170 jaar oude familiebedrijf een feit. Ik besef hoe bijzonder dat is en daar ben ik de generaties voor mij, in het bijzonder mijn ouders, dankbaar voor. Met volle overgave ga ik er alles aan doen om deze plek verder te laten groeien en bloeien. Zodat iedereen kan blijven genieten van al het moois dat De Olmenhorst te bieden heeft.”

Uit de krant

Uit de krant