Afbeelding
Foto: pr

VVD Lisse zet vraagtekens bij hondenbelasting

Algemeen

VVD Lisse zet vraagtekens bij de hondenbelasting. In Lisse betalen de baasjes 97,92 euro aan hondenbelasting. ‘De algemene tendens is dat deze belasting niet meer van deze tijd is en ook zelden aangewend wordt ten behoeve van de hondenbezitters’, meent VVD-raadslid Lisanne Horstmann.

‘Op dit moment moeten inwoners van Lisse die een hond als huisdier hebben deze belasting betalen. Hondeneigenaren worden daarmee dus niet gelijk behandeld in vergelijking met inwoners die in het bezit zijn van een kat, konijn of andere huisdieren’, vindt Horstmann. ‘Vaak wordt de hondenbelasting opgenomen in de algemene middelen en betalen hondenbezitters dus onevenredig veel mee aan die zaken waar deze middelen voor aangewend worden.’

De partij van Horstmann vraagt zich af of de kosten van het heffen van de belasting en de controles wel opwegen tegen de baten van de belasting. 

De VVD wil ook van het college van burgemeester en wethouder weten waar het geld van de hondenbelasting voor gebruikt wordt. Daarnaast wil de fractie weten wat de gemeente op dit moment doet aan het onderhoud en de inrichting van hondenuitplekken.

Uit de krant