Het mozaïek van RV Iris viel ten prooi aan vandalen. | Foto: pr
Het mozaïek van RV Iris viel ten prooi aan vandalen. | Foto: pr

Domper op open dag Iris

Algemeen

Roeivereniging Iris kijkt terug op een bijzonder geslaagde open dag. Zaterdag 13 april opende de vereniging de deuren voor belangstellenden. En die kwamen in groten getale. De leden hadden zelfs een bloemenmozaïek gemaakt.

Dat mozaïek lijkt het doelwit van vandalisme te zijn geworden. Foto’s op Facebook vertonen een groot rond gat in het kunstwerk dat op de grond ligt. Het gat lijkt er te zijn uitgesneden. Provisorisch is het werk weer hersteld. Desondanks was de open dag geslaagd. De vereniging mocht evenwel ongeveer tachtig bezoekers verwelkomen. Zij kregen een rondleiding door het verenigingsgebouw en velen grepen de kans om zelf de riemen in handen te nemen.

Ervaren wat roeien inhoudt

‘Van de enthousiaste bezoekers hebben de eerste vijftien zich al ingeschreven voor onze Lentecursus. En we verwachten dat dit aantal zal groeien tot ongeveer 25, dankzij aanmeldingen die nog binnenstromen via de website. Het was een superleuke dag waarop bezoekers niet alleen konden genieten van onze gastvrijheid, maar ook echt konden ervaren wat roeien inhoudt’, aldus Kor van Hateren, voorzitter van de vereniging. 

Uit de krant