De praalwagen 'Magische Droomwereld' van de gemeente Lisse. | Foto: pr
De praalwagen 'Magische Droomwereld' van de gemeente Lisse. | Foto: pr Foto: pr

Hillegom en Lisse rijden weer mee met corso: ‘Dit is het grootste feest van het jaar’

Algemeen

Het 77e Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op zaterdag 20 april. De bollengemeenten en ook de provincie dragen het corso financieel en op handen. Wethouder Jan van Rijn van Hillegom noemt het corso ‘het grootste feest van het jaar’. Meedoen met dit stukje cultureel erfgoed is voor hen eigenlijk ondenkbaar.

Door Cor de Mooy

De gemeente Lisse sponsort een praalwagen met de intrigerende naam ‘Magische Droomwereld’. De scouts van de Shawano’s gaan deze wagen opsteken onder leiding van arrangeur Karin Pasman. Op de wagen prijken twee eenhoorns.

‘Eenhoorns staan voor geluk’, legt wethouder Kees van der Zwet uit. De voor- en achterwagen zijn verbonden door een regenboog. ‘Aan het eind van de regenboog staat een pot met goud. Elfjes helpen met het zoeken daarnaar.’

Bollenjongens

De gemeente Hillegom brengt een rijdende ode aan de ‘bollenjongens’. ‘De bollenjongens dragen bij aan de toekomst van het bollenvak en de Bollenstreek’, verklaart hij de keuze. De praalwagen wordt voortgetrokken door - hoe kan het ook anders - een tractor. Drie bollen op klompen beelden de jongens uit. 

Voor Van Rijn is er geen twijfel mogelijk dat Hillegom niet meedoet. ‘Het is het grootste feest van het jaar. Bovendien is het corso het mooiste evenement van de streek. Dat moeten we koesteren. Het is belangrijk dat dit blijft bestaan. Daarom blijven we als gemeente hierin investeren.’

Corsofans

Voor het eerst dit jaar brengen de echte corsoliefhebbers door crowdfunding een ‘halve praalwagen’ op de weg. Het idee van de voorwagen is van de zesjarige Luuk. Zijn vader werkte het idee van de bloemenrobot verder uit.

‘Het corso is van iedereen’, zegt Willem Heemskerk. ‘Mensen willen er dan ook bij betrokken zijn. Die voorwagen gaan we gewoon halen’, straalt de voorzitter. Hij verwacht de piek van de sponsoring richting het eind van de inschrijving.

Wie dus ook een eigen stukje praalwagen voorbij wil zien komen kan nog altijd een bijdrage leveren via https://whydonate.com/nl/fundraising/adopteer-een-stukje-praalwagen-bloemencorso-bollenstreek

De Bollenjongens van de gemeente Hillegom. | Foto: pr

Uit de krant