Burgemeester Arie van Erk schepte ijsjes voor de wachtende kinderen. | Foto: Annemiek Cornelissen
Burgemeester Arie van Erk schepte ijsjes voor de wachtende kinderen. | Foto: Annemiek Cornelissen

Chocolaterie Pierre start nieuw ijsseizoen

Algemeen

Het ijsseizoen van Chocolaterie Pierre is op woensdag 13 maart van start gegaan. Geen zonnetje, maar wel een lange rij ouders met kinderen, die stonden te wachten op een gratis ijsje. Een hoorntje, of een bakje. Ze konden kiezen: twee bolletjes en het traditionele chocolaatje.

Door Annemiek Cornelissen

De eerste kinderen hadden dubbel geluk, want zij kregen hun ijsje geschept door burgemeester Arie van Erk, die zich uitstekend van deze taak heeft gekweten. Maar niet voordat hij het lint had doorgeknipt, dat voor de zaak was gespannen en de kinderen ‘hoera’ liet roepen, want er was een extra feestelijke gebeurtenis: Chocolaterie Pierre viert namelijk haar dertigjarig bestaan.

Volgens eigenaresse Karin van Soest zal aan dit jubileum ruimschoots aandacht worden besteed. Samen met Gert van Soest en hun zoon Jeffrey kunnen zij zich eigenaar noemen van niet alleen de Hillegomse vestiging, maar ook de zaak in Haarlem, die het bedrijf sinds 12½ jaar heeft. 

‘Ook hier vieren we dit jaar een jubileum’, aldus Jeffrey van Soest, die in Haarlem de scepter zwaait. Hij is de derde generatie Van Soest. Zijn opa en oma Piet en Nel van Soest zijn het bedrijf gestart en zij vierden vorig jaar hun zestigjarig huwelijk. Dit bracht de burgemeester nog even ter sprake, want ook daar mocht hij bij zijn.

Namens het gemeentebestuur feliciteerde van Erk Chocolaterie Pierre van harte met het dertigjarig bestaan. ‘Een schitterende en sfeervolle zaak met een mooi terras in onze Hoofdstraat. De chocolade en het ijs zijn van een uitzonderlijke kwaliteit. Mooi om te zien dat mensen uit de gehele regio Pierre weten te vinden’. 

24 smaken

Jeffrey van Soest is sinds 2019 mede-eigenaar en zit prima op zijn plek. Hij weet nog dat hij als klein jongetje keurig netjes zat te wachten op het eerste ijsje, net zoals op deze openingsdag al die kinderen. ‘We verkopen alweer 22 jaar ijs en hebben dit jaar 24 smaken, 23 vaste smaken en eentje die wisselt. Dat is deze keer Pretselsijs en we gaan in de loop van het seizoen nog een aantal Italiaanse smaken introduceren, zoals Zabaione, Pasta Sicillia, Variegato Sicillia en Sicillia Granella.

Volgens Jeffrey is de start van het seizoen en het gratis ijs niet meer weg te denken. ‘Ik denk dat we dit nu alweer vijftien jaar doen, hier in Hillegom. De mensen wachten er gewoon op, bellen ons en mailen ons voor de datum. Dat gaan we nooit meer stoppen. Veel kinderen zijn ermee opgegroeid. Ook dit jaar zijn de populaire smaken er weer bij, zoals pindarotsjes, extra puur, bloedsinaasappel, mango passievrucht en witte chocolade.’ 

De familie Van Soest is blij met de plek aan de Hoofdstraat. ‘We zijn begonnen op het Henri Dunantplein, verhuisd naar de Houttuin en nu zitten we hier. In Haarlem zijn we ook klein begonnen en nu zitten we in een mooi groot pand op de hoek Anegang.’ 

Veel meer dan ijs

Bij Chocolaterie Pierre kan men ook terecht voor koffie, thee en frisdranken. Er staat high tea op het menu en high choc, er zijn bites en er zijn regelmatig workshops. Sinds kort is er ook een tuktuk die kan worden gehuurd. ‘Hoe dat werkt is te zien op de website. In verband met het dertig jarig bestaan geven we 30% korting.’

Uit de krant