Het betere snoeiwerk, met medewerking van enthousiaste vrijwilligers.
Het betere snoeiwerk, met medewerking van enthousiaste vrijwilligers. Foto: caroline spaans

NLdoet en Lisse doet mee

Algemeen

Het Oranje Fonds hiel op 15 en 16 maart, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke landelijke organisaties, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt elk jaar iedereen uit om de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.

Door Caroline Spaans

In Lisse vonden afgelopen weekend eveneens vele activiteiten plaats in het kader van NL doet. Een mooie gelegenheid om aan de slag te gaan voor de maatschappij. 

In de Heemtuin was een groep van een kleine twintig vrijwilligers bezig om werkzaamheden te verrichten. Er was volop snoei-, schoonmaak- en schilderwerk. Ook twee leerlingen van het Fioretti College hadden zich opgegeven. 

Goed bijhouden

Bestuursleden Helma Bijl en Peter Schoonens zijn altijd op woensdag en vrijdag in de Heemtuin, tussen de Don Boscostraat en de 1e Poellaan. ‘Normaal gesproken onderhouden we hier met de vrijwilligers de Heemtuin: wieden, herplanten en al het groen goed bijhouden.’

Een heemtuin is een tuin waarin planten, struiken en bloemen groeien die van oorsprong in Nederland thuishoren. De Heemtuin Lisse is een type ‘wilde plantentuin’. Dat betekent meer onderhoud maar ook meer soorten: wel driehonderd verschillende!

De komende maanden heeft De Heemtuin Lisse verschillende activiteiten. 

Zo is er een moederdagactiviteit op 11 mei. Kinderen kunnen dan iets fleurigs maken met bloemen tussen 14.00 en 15.00 uur en op zondag 16 juni is er een imker tussen 14.00 en 15.00 uur, die van alles vertelt over de bijenhouderij en honing.

Uit de krant