Sjoerd en Nik voor de Duurzame Bus.
Sjoerd en Nik voor de Duurzame Bus. Foto: pr

“Zonnepanelen brengen financiële rust en zekerheid in een onzekere wereld”

Algemeen

Lisse, maart 2024 - van onze specialist duurzame energie

De laatste jaren is energie steeds vaker onderwerp van gesprek. De energiecrisis van 2022 zette het onderwerp in één klap bovenaan de gespreksagenda. Als gevolg hiervan zien ook steeds meer Nederlanders dat verduurzaming hen tegen dit soort crises in de toekomst kan beschermen. “Wie nu zonnepanelen aanschaft, weet voor de komende 20 jaar waar hij aan toe is met zijn stroomrekening.”

Controle over uw eigen stroom(prijs)

Wie zonnepanelen aanschaft, koopt een stuk rust en zekerheid. De zonnepanelen brengen elk jaar ongeveer dezelfde hoeveelheid stroom op. Deze stroom is geld waard, of u deze nou gebruikt of teruglevert aan het net. En het mooie is: hoe hoger de stroomprijs, hoe meer uw zelf opgewekte stroom waard is. Een mooie garantie tegen toekomstige prijsstijgingen. Helemaal als u ooit overweegt elektrisch te gaan rijden of een warmtepomp aan te schaffen.

Korte terugverdientijd

Stel, u neemt 10 zonnepanelen die per jaar 3.870 kWh aan stroom opwekken. De gemiddelde stroomprijs bij de energiebedrijven is op dit moment € 0,36 per kWh. Dat betekent dat uw opgewekte stroom nu ruim € 1.393,- per jaar waard is. Geld dat u niet meer aan uw leverancier hoeft te betalen. Op deze manier verdient u de investering binnen zo’n 4 jaar terug. Daarna heeft u nog 20 jaar gratis stroom. Zelfs wanneer er een terugleverheffing betaald moet worden, zijn de zonnepanelen in zo’n 5 jaar terugverdiend.

Snel en eenvoudig geplaatst

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het installeren van zonnepanelen niet ingrijpend. Een maatwerkadvies in combinatie met een heldere uitleg en antwoord op al uw vragen: het vindt plaats bij u thuis aan de keukentafel. De installatie van de zonnepanelen neemt vervolgens maar één dag in beslag en kan vaak al binnen 3 weken worden gedaan.

Binnen één dag stroom van eigen dak

Even voorstellen: De Duurzame Dakvrienden

De studievrienden Nik van der Poel en Sjoerd Taam zagen de potentie van zonnepanelen jaren geleden al. Nadat ze de kneepjes van het vak bij vooraanstaande installatiebedrijven hadden geleerd, begonnen ze twee jaar geleden voor zichzelf. Sindsdien gaat het hard met de groei. “Blijkbaar doen we iets goed,” zegt Taam. “Bijna al onze klanten komen via mond-op-mond-reclame. We voelen verbonden ons met onze klanten. Vaak is er na de installatie ook nog contact, want we willen wel zeker weten dat de panelen ook opbrengen wat we beloven.”

Installatie voor de toekomst

Eén van de redenen voor de snelle groei is volgens Van der Poel het feit dat De Duurzame Dakvrienden niet alleen kijken naar hoeveel panelen er op een dak passen. “Wij bestuderen ook de leefsituatie van onze klanten én hun toekomstplannen zodat we een installatie kunnen ontwerpen die geschikt is voor zowel nu als de toekomst. Er verandert een hoop in de energiewereld en in onze manier van leven. Wij helpen onze klanten op een laagdrempelige manier om bij te blijven.”

Aandacht en maatwerk

Zonnepanelen zijn booming. En juist daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken bij het selecteren van de aanbieder. “Er zijn veel cowboys actief in de markt,” zegt Taam. “Kijk daarom niet alleen naar prijs, maar vooral ook naar de tijd en aandacht die je als klant krijgt voorafgaand aan de koop. Welke vragen stelt de installateur en komt hij ook bij u thuis langs om de situatie op te nemen? Wij steken hier veel energie in en we merken dat dit echt gewaardeerd wordt. Die mond-op-mond-reclame krijgen we echt niet kado…”

Vraag voor 31 maart een gratis advies op maat aan via de QR-code en ontvang 5% korting op uw zonnepanelen & installatie.


Uit de krant