Afbeelding
Foto: pr

Gaapstokken viert 50-jarig jubileum met Gaapstokken Gala

Algemeen

Op de oprichtingsakte van Carnavalsvereniging De Gaapstokken staat de datum: 8 april 1974. Op 8 april 2024 bestaat de Lissese vereniging dan ook vijftig jaar. Een bijzondere mijlpaal voor de actieve vereniging die inmiddels al een halve eeuw carnaval in Lisse mogelijk maakt. En om bij dit bijzondere moment stil te staan organiseren De Gaapstokken op zaterdagavond 6 april het Gaapstokken Gala. 

Carnavalsvereniging De Gaapstokken is ontstaan uit een lager spelend zondagvoetbalteam van Sportclub Lisse, het huidige FC Lisse. In 1972 en 1973 organiseerde men voor jeugdleden van de vereniging in het Bondgebouw bij ‘Tante Jo’ (later de Gewoonste Zaak) de allereerste carnavalsfeesten in Lisse. Het organiseren van deze carnavalsfeesten beviel de organisatie zo goed dat men op 8 april 1974 een eigen carnavalsvereniging oprichtte: De Gaapstokken. 

Activiteiten

In de jaren die volgde werden door De Gaapstokken flink wat activiteiten op poten gezet zoals de Prinsverkiezing, het Boerenbal, de Kindermiddag, carnavalsoptocht en misschien wel het bekendste evenement: Avondje Uit in Lisse. De Gaapstokken zijn uitgegroeid tot een vereniging van betekenis binnen de Lissese samenleving en proberen met hun activiteiten zo’n breed mogelijke doelgroep te bereiken. Jaarrond worden er dan ook tal van evenementen georganiseerd. 

Gala

Hoewel in de wereld van carnaval normaliter iedere 11 jaar wordt stil gestaan bij een jubileum, doen De Gaapstokken het anders. De leeftijd van vijftig jaar is voor de vereniging bijzonder genoeg om dit groots te vieren en doen dit op zaterdag 6 april met het Gaapstokken Gala. Tijdens het Gaapstokken Gala worden bezoekers getrakteerd op een optreden van de bekende coverband NightLife en belooft het een feest der herkenning te worden. 

Oproep

In de afgelopen periode heeft de vereniging geprobeerd zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken die ooit een rol hebben gespeeld voor of bij de vereniging. Oud-bestuursleden, prinsenparen, commissieleden, raadsleden, jeugdleden, etc. Helaas zijn er onvoldoende gegevens beschikbaar om iedereen te kunnen bereiken. De vereniging roept dan ook de mensen op die ooit betrokken zijn geweest bij de vereniging en het feest op 6 april graag meevieren, zich aan te melden. Meer informatie hierover is te vinden op www.gaapstokken.nl.

Uit de krant