Het gratis korenconcert Hillegom Canto beleeft komende zondag de tweede editie. | Foto: pr
Het gratis korenconcert Hillegom Canto beleeft komende zondag de tweede editie. | Foto: pr Foto: pr

Koren zingen zich in voor ‘Hillegom Canto’

Algemeen

Binnenkort, en wel op zondagmiddag 14 april, vindt het gratis evenement ‘Hillegom Canto’ plaats. In de middag treden vijf koren op. Inmiddels bereiden zij zich voor op het optreden.

Het Vocaal Ensemble Hillegom start in de middag. Nog enige tijd geleden zongen ze een verkorte versie van de Mattheüs Passion. Dat is deels de signatuur van dit ensemble. Het repertoire van dit kamerkoor bestaat uit zowel geestelijke als profane muziek en wordt gekozen uit de muziekliteratuur vanaf de Middeleeuwen tot heden. Soms is dat met begeleiding van piano en soms ook a capella.

Daarna volgt het gospelkoor ‘Soul2Soul’ uit Sassenheim. Sommige liederen van dit koor zijn echte koorstukken, andere bevatten ook solo’s. Het uitgangspunt van het koor is om de muziek altijd weer te vernieuwen door te spelen met dynamiek en meerstemmigheid. Ze maken gebruik van solisten en vermoedelijk zal je er niet stil bij kunnen zitten.
Uit Lisse volgen dan de Tulipsingers, een dames-popkoor. Hierna volgt Vocal Group Good Vibes uit Haarlem. Zij zingen ‘songs die je raken en vermaken’, zoals ze op hun website verwoorden, met een repertoire van lichte en popmuziek, a capella of begeleid met piano of met gitaar, vier- of vijfstemmig tot kleinkunstliedjes of liedjes met een knipoog. Dus dat spreekt tot de verbeelding.
De middag wordt afgesloten door popkoor Zilt uit Vogelenzang. Dit koor komt met piano, gitarist, percussionist en mogelijk ook een bassist. Tegelijkertijd is dit een groot koor met een uitdagend repertoire waarbij het evenement een waardige afsluiting gaat krijgen. Voor dit optreden moet dus wel ruimte worden gemaakt. Zowel in de zaal als in uw agenda om er bij te zijn. De koren worden gepresenteerd door presentator Ton Slobbe.

Ieder koor treedt een half uur op en tussen de optredens zit telkens een kwartier pauze. Het evenement is gratis en men kan in- en uitlopen. In het gebouw van de Kulturele Raad is een foyer waar koffie, thee en meer kan worden verkregen.

Het evenement vindt plaats in de Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16, op zondag 14 april en start om 13.30 uur. De deur gaat om 13.15 uur open. Kijk voor verdere informatie op www.hillegomcanto.nl

Uit de krant