De Ter Specke Bokaal beleeft zaterdag de 41ste editie. | Foto: pr
De Ter Specke Bokaal beleeft zaterdag de 41ste editie. | Foto: pr Foto: pr

Strijd tussen olympische toppers bij AV De Spartaan

Algemeen

Op de atletiekbaan van AV De Spartaan in Lisse wordt op zaterdag 11 mei de 41ste editie van de Ter Specke Bokaal gehouden. Hier kan de hele dag gekeken worden naar topatletiek. Met een geweldig aantal inschrijvingen en een hoop bekende namen belooft het een waar spektakel te worden.

Bij de 150m zal Jamile Samuel als favoriet aan de start verschijnen, maar zijn ook Minke Bisschops en Britt de Blaauw ingeschreven met snelle tijden. Daarnaast zal ook Europees kampioen Andrea Bouma van AV De Spartaan hierop uitkomen. Zij heeft dit onderdeel bij de Ter Specke Bokaal al eens gewonnen van onder meer Lieke Klaver en Maayke Tjin-A-Lim.

Spannend

Ook bij de mannen belooft het een spannende strijd te worden, waar Elvis Afrifa met de snelste tijd staat ingeschreven. Ook zal Churandy Martina hieraan meedoen in wellicht zijn laatste Ter Specke Bokaal. Bij het hordenlopen zal Maayke Tjin-A-Lim weer meedoen en het onder meer opnemen tegen de bekende meerkampsters Anouk Vetter en Emma Oosterwegel, die ook nog zullen gaan verspringen. Bij de mannen staat een zeer internationaal veld ingeschreven, met naast de Nederlanders ook deelnemers uit België, Duitsland, Singapore en Zuid-Afrika. Hier zullen Mark Heiden, Job Geerds en Jamie Sesay proberen de winst mee naar huis te nemen.

Daarnaast zal ook wereldkampioen estafette Lisanne de Witte een 600m lopen en Leidenaar Noah Schutte op de 3000m uitkomen. Kom vooral langs om een kijkje te nemen op de atletiekbaan in Lisse. De wedstrijd start om 11:00 uur. Het hoofdprogramma start om 13:30 uur. Toegang is gratis.

Uit de krant