Het glas werd geheven op de ondertekening van de statuten. | Foto: Annemiek Cornelissen
Het glas werd geheven op de ondertekening van de statuten. | Foto: Annemiek Cornelissen

Statuten van Huis de Sport ondertekend

Algemeen

In Villa Flora vond op woensdag 1 mei een feestelijke bijeenkomst plaats, Deze stond in het teken van de ondertekening van de statuten van het Huis van Sport. Dit betreft een project dat een lange aanloop heeft gehad, voordat de klap met de hamer gegeven kon worden om het te realiseren. Daarom was het extra feestelijk dat nu de officiële documenten getekend konden worden. 

Door Annemiek Cornelissen

In 2022 is het masterplan ontstaan voor een nieuw gezamenlijk pand voor drie sportverenigingen: SDO korfbal en tafeltennis en Jeu de Boules Hillegom.

Boven de verengingen komt een exploitatievereniging met de naam Huis van de Sport Hillegom. Om dit allemaal tot stand te kunnen brengen moesten de statuten van de desbetreffende verenigingen worden aangepast. Met als gevolg dat kandidaat notaris Tom ten Brink van Wijts ten Brink Notarissen, maar liefst vier verschillende documenten moest laten ondertekenen.

Wethouder Jan van Rijn, die zich heeft ingezet voor de totstandkoming van het Huis van Sport was ook aanwezig bij de ondertekening. Samen met de stuurgroep en Tom ten Brink werd getoost op een mooie samenwerking. 

Vorige week is de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand en de verwachting is dat deze aan het eind van dit jaar gereed zal komen. Totdat het zover is sporten de drie verenigingen tijdelijk elders. De drie verenigingen behouden hun eigen bestuur. Het huis van Sport zal als overkoepelend orgaan fungeren. De verenigingen gaan wel gezamenlijk het nieuwe clubgebouw gaan gebruiken. 

Lang traject

Wethouder Jan van Rijn zei heel trots te zijn op de totstandkoming van deze mooie samenwerking. ‘Het is niet zonder slag of stoot gegaan en dat is natuurlijk logisch. Je hebt tenslotte te maken met drie partijen, die het eens moeten worden, maar het is gelukt en dat is natuurlijk fantastisch’. 

Van Rijn sprak over een lang traject met ups en downs. ‘Maar we kunnen nu spreken van een grote up en daar ben ik blij mee. Het project gaat meer dan twee miljoen euro kosten, maar dat is het wat mij betreft dubbel en dwars waard. Ik denk dat veel Hillegommers hier met heel veel plezier gebruik van gaan maken.’

Uit de krant