Logo lissernieuws.nl
Foto: pixabay

Column van Helen: De zomer is aan...

  Column

Zoete geur van zomerlinde, bloeiende ligusterhagen en jasmijn: de zomer is aan! In mijn boek ‘Nou Even Niets …’ vertel ik een verhaal over mijn trouwring die ik op een zomerse dag op het strand verloor en … weer terugvond!

De ring was in een kort, onbewaakt moment in het zand gevallen en in het etmaal dat ik hem kwijt was, besefte ik pas echt wat hij voor me betekende. Het deed pijn. De hubby liet me realiteit zien: een ring vind je nooit meer terug op het strand. Maar hij zou zijn ring omsmelten en er twee ringen van laten maken. Hoe romantisch ook die gedachte, ik was vastbesloten: als ik hem dan niet zou terugvinden wilde ik er in ieder geval alles aan gedaan hebben. Lang verhaal kort: de volgende ochtend vroeg ging ik met een geleende detector naar de plek waar ik gezeten had en vond de ring binnen vijf minuten terug!

Ik gilde het hele strand bij elkaar van blijdschap! Een nacht lang had de ring onder het zand gelegen en de vloedlijn was tot op een meter ervandaan gestopt. Sindsdien is mijn trouwring me dierbaarder dan ooit. Al moest ik hem weer afdoen omdat overtollige kilo’s de ring om mijn vinger deden knellen. Rustig lag de ring op het fluwelen kussen in een sieradendoosje te wachten tot hij weer zou passen. In het doosje bewaarde ik ook de trouwring van mijn overleden moeder. Mijn ouders trouwden in 1948, zonder ring, het waren roerige tijden in het voormalig Nederlands-Indië. Pas in rustiger vaarwater en na lang sparen kon mijn vader de trouwring jaren na hun huwelijk eindelijk om de vinger van zijn bruid schuiven. Dat moet een heel bijzonder moment geweest zijn.

Zoete geur van zomerlinde, bloeiende ligusterhagen en jasmijn … Beide ringen, mijn trouwring en die van mijn lieve moeder, zijn buitgemaakt na een inbraak afgelopen week. Een geval van spontaan naar het strand gaan voor een ijsje omdat het zo’n mooie avond is, en het raam op een kier laten staan. Snel geld versus hard werken en sparen. Het is zuur!

Nu de zomer echt aan is en we meer buiten de deur zijn geef ik het maar weer even door:
- ramen dicht en deur op slot, ook als je maar even weg bent;
- 112 bellen bij een verdachte situatie en zo mogelijk het signalement van verdachte onthouden;
- Licht buren in en laat een bewoonde indruk achter als je op vakantie gaat en
- lampen eventueel met een tijdschakelaar laten branden.
Laat het de pret niet drukken, maar heb vooral een fijne, welverdiende en veilige zomer!

Helen Workala schrijft zo nu en dan een column voor LisserNieuws

Helen Workala

Meer berichten