Oude prentbriefkaarten in De Zwarte Tulp | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Voorbeeld van een historische prentbriefkaart uit de Bollenstreek.
Voorbeeld van een historische prentbriefkaart uit de Bollenstreek. (Foto: pr)

Oude prentbriefkaarten in De Zwarte Tulp

  Cultuur

VERZAMELAARS • Liefhebbers van prentbriefkaarten kunnen zaterdag 10 november hun hart ophalen tijdens de Historische Prentbriefkaartdag in Museum De Zwarte Tulp.

Deze dag wordt georganiseerd in het kader van de jaarlijkse Bloembollendag. De Bollenstreek werd vanaf de jaren 80 van de negentiende eeuw een geliefde toeristische attractie. Daarbij hoorde vanaf circa 1900 het versturen van prentbriefkaarten. Ze werden in vele tientallen geproduceerd. De prentbriefkaarten geven een mooi nostalgisch beeld van de Bollenstreek in het begin van de 20e eeuw.
De Historische Prentbriefkaartdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Prentbriefkaart Kring 'De Bollenstreek'. Op 10 november is er tussen 13.00 en 16.00 uur doorlopend een presentatie van historische kaarten met bollenvelden te zien. De bezoekers kunnen ook kaarten laten taxeren, ruilen en (ver)kopen. De toegang tot de presentatie is gratis. Museum De Zwarte Tulp is gevestigd aan de Heereweg 219.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>