Tango en volksmuziek in Koetshuis Keukenhof | Lissernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
De Noorse zus en broer Julie en Andreas Rokseth spelen binnenkort in het Koetshuis van kasteel Keukenhof. Een bijzondere combinatie van harp en bandoneon.
De Noorse zus en broer Julie en Andreas Rokseth spelen binnenkort in het Koetshuis van kasteel Keukenhof. Een bijzondere combinatie van harp en bandoneon. (Foto: pr)

Tango en volksmuziek in Koetshuis Keukenhof

  Cultuur

CONCERT • Noors bezoek in het Koetshuis van kasteel Keukenhof. Op zondagmiddag 9 december treden de Noorse broer en zus Julie en Andreas Rokseth op. Ze zorgen voor de ongebruikelijke, maar prachtige combinatie van harp (Julie) en bandoneon (Andreas). Ze zijn opgeleid aan de tango-opleiding van het Rotterdams Conservatorium Codarts. Op het programma staan arrangementen van tango's (o.a. Piazzolla) en Scandinavische volksmuziek, en een aantal eigen composities.

Julie bespeelt zowel de klassieke pedaalharp als de Keltische harp. Andreas speelt een honderd jaar oude bandoneon. In 2011 haalde Julie haar bachelor diploma voor de klassieke harp. Met haar broer reisde ze daarna naar Buenos Aires om de mogelijkheden te verkennen voor de harp als tango-instrument. Het werd het onderwerp van haar masteropleiding, waarin ze een authentieke tango-stem voor de harp creëerde. Bovendien bracht ze de 'Toolbox van de Tango harpist' tot stand, instructies voor harpist en componist tegelijk. Als onderdeel van dit project schreef ze ook verschillende composities, zowel voor harp solo als voor harp en bandoneon. Ze behaalde haar masterdiploma cum laude met een 10/10 onderscheiding.

Julie en Andreas treden vooral op in Scandinavië, Duitsland en Nederland. Ook gaven ze concerten in Zuid-Amerika en waren ze te gast op het 'Tango Buenos Aires Festival y Mundial'. Ze brachten een cd uit onder de titel "With the Sky in our Hands – the tango's". Julie en Andreas waren te horen op Radio4 en waren op tv te zien en te horen in 'Vrije geluiden' van de VPRO.

Het concert begint zondag 9 december om 14.00 uur. Het Koetshuis is open vanaf 13.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>