Franse organiste speelt op Adema-orgel | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin.
Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin. (Foto: pr)

Franse organiste speelt op Adema-orgel

  Cultuur

De Franse organiste Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin verzorgt op zaterdag 12 oktober het slotconcert van een excursiedag rond Adema-orgels.

Dit concert vindt plaats in de Agathakerk en wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van het Adema-orgel en Stichting Vox Humana.Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin is een van de organisten van het beroemde Cavaillé-Coll-orgel in de Saint Sulpice te Parijs. Ze zal het Adema-orgel (1914) in de Agathakerk laten klinken in een programma met symfonische literatuur en improvisaties. Er staan werken op het programma van Alexis Droy, César Franck en Charles-Marie Widor. Van laatstgenoemde zijn wereldberoemd geworden toccata uit de vijfde Symphonie.

Het concert begint om 20.15 uur en de toegangsprijs bedraagt 15 euro aan de kassa. Kaarten in de voorverkoop kosten 12,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie over programma en kaartverkoop: www.stichtingvoxhumana.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>