Logo lissernieuws.nl
Elsbet Remijn en Claudette Verhulst vormen het pianoduo Beth & Flo.
Elsbet Remijn en Claudette Verhulst vormen het pianoduo Beth & Flo. (Foto: pr)

Beth & Flo met 'Rachtime' in Koetshuis Keukenhof

  Cultuur

In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treden zondag 15 december de pianistes Elsbet Remijn en Claudette Verhulst op. Zij vormen het pianoduo Beth & Flo – pianistes met een 'vleugeltje' theater! Twee jaar geleden traden ze ook al met veel succes in een uitverkocht Koetshuis op.

Beth en Flo zijn perfect op elkaar ingespeeld en geven recitals vol humor en verrassingen: klassieke muziek in een niet-klassieke, theatrale presentatie. Hun nieuwe voorstelling 'Rachtime' bevat een mengeling van bijzondere composities: het energieke stuk 'The Aftermath' van de jonge Nederlandse componist Ruben Naeff, werken van Rachmaninov, Gershwin en Saint-Saëns, en het beroemde symfonische gedicht 'De Moldau' van Smetana in diens eigen bewerking voor piano quatre-mains.

Elsbet en Claudette leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2014 behaalden ze daar beiden hun Masterdiploma klassieke piano. Ze namen met succes deel aan verschillende concoursen en volgden masterclasses voor solorepertoire bij o.a. Igor Roma en Ronald Brautigam.
Beide pianistes hebben grote affiniteit met theater. Daarom luisteren zij hun klassieke recital op met gesproken en gezongen woord. Ze plaatsen de muziek in een verhaal of context en zijn voortdurend op zoek naar interactie met het publiek. Zo ontstaat een voorstelling die ergens tussen een traditioneel concert en een cabaretprogramma rondom klassieke muziek in zit. Met de nodige humor in de muziek zorgen Beth en Flo ervoor dat de bezoekers met een opgewekt hart het Koetshuis zullen verlaten.

De voorstelling duurt ongeveer 85 minuten en wordt gespeeld zonder pauze. Het concert begint om 14.00 uur. Het Koetshuis is open vanaf 13.30 uur.
Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl/agenda, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch: 0252-465555.

Meer berichten