Logo lissernieuws.nl
<p>Een donatie van 2.500 euro voor de Cultuur-Historische
Vereniging &ldquo;Oud Lisse&rdquo;. Links mevrouw Sonja van der Holst van Rabobank Bollenstreek en rechts
Jasper de Jong, penningmeester van Cultuur-Historische Vereniging &ldquo;Oud Lisse&rdquo;.</p>

Een donatie van 2.500 euro voor de Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse”. Links mevrouw Sonja van der Holst van Rabobank Bollenstreek en rechts Jasper de Jong, penningmeester van Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse”.

(Foto: pr)

Donatie Rabobank Bollenstreek voor boek ‘Sporen van Six in Lisse’

  Cultuur

Een donatie van 2.500 Euro voor de Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse”. Links mevrouw Sonja van der Holst van Rabobank Bollenstreek en rechts Jasper de Jong, penningmeester van Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse”.

De bijdrage van € 2.500, - maakt het mede mogelijk om een boek uit te brengen over ‘Sporen van Six in Lisse’. Sonja van der Holst, vertegenwoordiger van Rabobank Bollenstreek, overhandigde de cheque aan Jasper de Jong, penningmeester van de Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” (VOL). De donatie komt voort uit het coöperatiefonds waarmee de Rabobank steun verleent aan maatschappelijke initiatieven in de Bollenstreek.
Het boek ‘Sporen van Six in Lisse’ is een resultaat van een driejarig onderzoek door de VOL. Drie generaties Pieter Six hebben in de 17de en 18de eeuw hun stempel gedrukt op het dorp en landschap. Vele sporen zijn nu nog zichtbaar waaronder het hofje van Six in de Kanaalstraat. In samenwerking met Uitgeverij Verloren is een prachtig boek ontstaan dat nieuwe hoofdstukken toevoegt aan de geschiedenis van Lisse. Het boek is nog voor de Sint beschikbaar en kan besteld worden via de website oudlisse.nl.

Meer berichten