Erik van Muiswinkel is met 'Moojen ligjes in de lugt. Let niet op de spelling. Let op de schoonheid' te zien in Floralis.
Erik van Muiswinkel is met 'Moojen ligjes in de lugt. Let niet op de spelling. Let op de schoonheid' te zien in Floralis. Foto: pr

Kom onder de taaldouche van Erik van Muiswinkel in Floralis

Cultuur

Kleinkunstenaar Erik van Muiswinkel komt maandagavond 16 januari naar Theater Floralis met de voorstelling ‘Moojen ligjes in de lugt. Let niet op de spelling. Let op de schoonheid’. Dompel je onder in de anderhalf uur durende taaldouche, waar je fris en gelouterd weer uitkomt. 

Erik van Muiswinkel liet ons in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die het hele land verraste door zijn venijn en gevoeligheid. Maar de taal is van iedereen. Niet alleen van virtuozen als Drs P, Jeroen van Merwijk of Johan Hoogeboom… de taal is ook van de zesjarige heldin die net leert lezen en schrijven, en van Willem van Hanegem en van Geert Wilders en van Sifan Hassan. De taal reikt van de straat waar-ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, net zo goed als van De Jeugd van Tegenwoordig, en van Erik van Muiswinkel zelf. De taal is van ons allemaal.

Van Muiswinkel zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt. De voorstelling in Floralis (Floralisplein 69) begint om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via floralislisse.nl/theater/programma. Of bij AntiekePrenten.nl Heereweg 215, telefoon: 06-12795231.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant