Logo lissernieuws.nl
<p>Wethouder Heleen Hooij (Teylingen) knipt het speciaal hiervoor hergebruikte stukje textiel door.&nbsp;</p>

Wethouder Heleen Hooij (Teylingen) knipt het speciaal hiervoor hergebruikte stukje textiel door. 

(Foto: Lisa de Blok)

Recyclen is hot: campagne #afvalisgoudwaard van start

  Duurzaam & Groen

Op feestelijke wijze werd 16 september de officiële aftrap gehouden voor het Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek (CACB). De openingshandeling werd verzorgd door wethouder Heleen Hooij (Gemeente Teylingen), waarbij ze een lintje gemaakt van afgedankt textiel door knipte op het terrein aan de Nijverheidsweg in Voorhout. Dit terrein is door Bouwbedrijf van der Hulst beschikbaar gesteld om de komende tijd te gebruiken voor uiteenlopende activiteiten van het CACB. 

Door Lisa de Blok 

Bij de opening waren de partners van het CACB aanwezig en werd er direct al druk genetwerkt. Al met al een vruchtbare middag om de banden verder aan te halen en de samenwerking verder te intensiveren. Ook waren er verschillende voorbeelden te zien van circulaire producten. De grote picknicktafel op het terrein bijvoorbeeld, gemaakt van de balken uit de gesloopte Digros supermarkt in Sassenheim. Een jurkje gemaakt van elf plastic flessen en oesterzwammen die gekweekt worden op koffieprut. Een kopje van deze circulaire oesterzwammensoep mocht dus niet ontbreken! 

De komende tijd gaat het CACB met de campagne #afvalisgoudwaard leuke tips, inspiratie en acties delen zodat ook jij kunt zien hoe leuk en makkelijk het eigenlijk is om mee te doen aan deze circulaire economie. Bijvoorbeeld door iets op te knappen, spullen vaker te delen, te kiezen voor tweedehands of dingen te repareren als ze kapot zijn.
Wethouder Heleen Hooij: “Het is de uitdaging van het Circulair Ambachtscentrum om mensen te enthousiasmeren mee te doen aan de circulaire economie. Daar zijn wij als gemeente heel trots op.”

Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek
Meedoen of meer informatie over het Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek? Kijk dan op www.degroeneuitdaging.nl/circulair en volg de nieuwe Facebookpagina www.facebook.com/CirculairBollenstreek om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.


Meer berichten