Wethouder Jolanda Langeveld had de eer het certificaat te mogen overhandigen.
Wethouder Jolanda Langeveld had de eer het certificaat te mogen overhandigen. Foto: pr

Tweemaster (locatie Nassaupark) is opnieuw School op Seef

Onderwijs

Openbare Daltonschool De Tweemaster (locatie Nassaupark) heeft vrijdag 16 september uit handen van wethouder Jolanda Langeveld van de gemeente Lisse het ‘School op Seef’-certificaat ontvangen. Het werd een feestelijke happening. Het is de derde keer dat De Tweemaster het verkeerslabel ontvangt. Maar daar moeten ze best wat voor doen, ze krijgen het niet cadeau.

Wethouder Jolanda Langeveld vindt het belangrijk dat scholen aandacht besteden aan verkeersveiligheid. “We willen allemaal dat de kinderen veilig naar school gaan. Lopend of fietsend komen ze dan andere verkeersdeelnemers tegen. En het is belangrijk dat alle kinderen weten hoe ze hiermee moeten omgaan”, zo verwoordde ze het.
De Tweemaster aan het Nassaupark ontving het certificaat niet zomaar. De school verdient het label voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en –veiligheid in en om de school.

Dubbel en dwars verdiend
Voordat de wethouder het certificaat overhandigde, stelde zij nog een paar vragen over verkeersveiligheid aan de aanwezige leerlingen. Gelukkig wisten zij de vragen goed te beantwoorden. De conclusie van de wethouder: de school heeft het certificaat dubbel en dwars verdiend. Bijzondere dank werd uitgesproken aan alle ouders die meehelpen tijdens de verkeerslessen.
School op Seef is het regionaal praktische verkeerseducatieprogramma voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeersonderwijs aan kinderen in de basisschoolleeftijd waaraan de gemeente Lisse meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regiogemeenten. Deelname aan School op Seef is kosteloos voor scholen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant