CDJA Duin&Bollenstreek organiseert Pizza&Politics | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
CDA-Tweede Kamerlid Chris van Dam is tafelgast bij de eerste Pizza&Politics-avond van het CDJA Duin&Bollenstreek.
CDA-Tweede Kamerlid Chris van Dam is tafelgast bij de eerste Pizza&Politics-avond van het CDJA Duin&Bollenstreek. (Foto: pr)

CDJA Duin&Bollenstreek organiseert Pizza&Politics

  Politiek

Het CDJA Duin&Bollenstreek (CDA jongeren) houdt op 28 februari om 17.30 uur de eerste editie van de Pizza&Politics-avonden. Tijdens deze avonden nodigt het CDJA jongeren uit de hele Duin- en Bollenstreek uit om te komen praten over politieke zaken, ver weg en dichtbij. Denk dichtbij bijvoorbeeld aan wonen, openbaar vervoer en veiligheid in de Duin&Bollenstreek. In de toekomst wil het CDJA meer van deze avonden houden om naar de zorgen van jongeren te luisteren en te kijken waar de focus moet liggen bij het aankaarten van problemen.

Voor thema's die landelijk spelen heeft het CDJA dit keer voor een speciale tafelgast gezorgd: Chris van Dam, Tweede Kamerlid voor het CDA. Hij is woordvoerder over belangrijke terreinen als politie, Openbaar Ministerie en grotestedenbeleid. Wanneer aan Chris wordt gevraagd hoe hij tegen politiek aankijkt, is hij helder: "De veiligheid en het welzijn van burgers staan voorop. Echter hiervoor moeten niet alle kaarten op de overheid worden gezet. Ik ben van de overtuiging dat veiligheid niet alleen een taak is van de overheid. Het begint mij mensen thuis, bij opvoeding, op school en op de voetbalclub. We zijn ook voor een groot deel als samenleving verantwoordelijk voor de veiligheid nabij. Hier zet ik me dan ook graag voor in."

Als je soms naar berichtgeving in de media kijkt, lijkt alles fout te lopen, aldus Willem Nagtegaal, bestuurslid van het CDJA Duin&Bollensteek. Maar gaat werkelijk waar alles dan mis? Zit onze wereld, ons land, onze provincie dan echt vol met egoïsten? Mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is? En wat kan de politiek daaraan doen? Kan de politiek de tendens keren? En hoe dan? Want ook daar is soms de wil er wel. Maar hoe moet zo'n afweging worden gemaakt? Welk belang weegt echt? Vragen die een belangrijke rol spelen, aldus Willem Nagtegaal.

Wil jij jouw kijk op politiek laten horen onder het genot van een pizza? Meld je dan nu aan bij willemnagtegaal007@gmail.com. Locatie is Ristorante Pizzeria Caruso, Burgemeester Nederburghlaan 12 in Warmond. Datum: 28 februari. Aanvangstijd: 17.30 uur. Het CDJA betaalt de pizza's!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>