FC Lisse oliebollentoernooi zeer geslaagd | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Sport

FC Lisse oliebollentoernooi zeer geslaagd

  Sport

Vol trots kijkt de organisatie terug op weer een geslaagd zaalvoetbaltoernooi dat zaterdag 31 december in de Ter Speckehal werd gespeld. Een toernooi dat zich tijdens deze tweede editie mocht verheugen op nog meer belangstelling.

Door Kees van Zuijlen

Dat dit niet ten koste ging van de sfeer bleek bij binnenkomst in de kantine en op en rond het veld. De overgenomen succesformule van de Meerse (die het ongeveer 25 keer organiseerde voordat de FC het overnam) is dus met succes geadopteerd en hier en daar wat aangepast.

"Het is iets anders", aldus de woordvoerder van de organisatie van de zaalvoetbalcommissie FC Lisse. "Tenslotte doen we het met z'n allen", daarmee benadrukkend dat daar de basis voor het succes ligt. De 26 vrijwilligers, van barpersoneel tot scheidsrechters en keukenpersoneel tot de organisatie zelf, droegen bij tot het welslagen van deze dag. "En dat is iets om met recht trots op te zijn" aldus de woordvoerder. Tel daarbij op dat de voorzitter er dit jaar niet bij kon zijn, vorig jaar stond hij zijn mannetje achter de bar, maar deze editie via Facebook volgde, geeft aan dat verbondenheid niet bij de grens ophoud.

Had hij wel aanwezig geweest had hij live mee kunnen maken dat het springkussen (dit jaar nieuw) veel werd gebruikt. Het geeft de familiaire sfeer aan waar jong en oud deel van maken. Uiteraard werd er ook gevoetbald: 24 teams werden in vijf poules ingedeeld, waarbij poule een vier teams telde en een dubbele agenda afwerkte. Winnaar werd team Meskers Web die met twee gelijke spelen en vier winstpartijen ongeslagen eerste werd en al vroeg aan de eerde helft kon beginnen.

Terwijl zij nog even napraatte over hun wedstrijden werd in poule twee vol inzet en passie gestreden voor de winst. Het team De Nieuwjaarsknallers werd, met ex FC Lisse-speler Zon en huidige SV Hillegom-speler Tom ten Have binnen de gelederen met louter en alleen overwinningen, overtuigend eerste.

Poule drie kende een totaal ander beeld. Pas in het laatste duel werd duidelijk wie zich winnaar mocht noemen. Twee ploegen, FC Bavo (met vele VVSB spelers binnen de gelederen, gingen nek aan nek met WP Legends (met onder andere Mitchell van de Laan,Rik Vermeulen en Kevin Winter in de ploeg ) waarbij het doelsaldo uiteindelijk de winnaar opleverde. Dankzij een klinkende 4-1 zege op Panini werden de Legends eerste.

Poule vier werd een prooi voor Horsman en co. De oud-kampioen van poule A en aangevuld met enkele jonge krachten met tien punten net aan eerste, gevolgd door Auto Meerstad die met negen punten eervol tweed werd.

Poule vijf telde louter en alleen ploegen die elkaar door en door kenden en aan elkaar waren gewaagd.

Het leverde spannende duels op waarbij team De Goaliebollen (met Patrick van de Klauw onder de lat) en mede dankzij een 2-0 overwinning op team Vuurpijlen, met ex-international Barry Opdam op doel de eindzege voor zich opeiste.

Dat de dag in de overvolle kantine gezellig werd afgesloten, zal niemand verbazen. Op naar editie 2017!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>